Utilizatorii smartphone-urilor cu Android vor rămâne în curând fără unele dintre cele mai utile aplicații

Utilizatorii smartphone-urilor cu Android vor rămâne în curând fără unele dintre cele mai utile aplicații
scris 13 nov 2017

În încercarea de a securiza una din posibilele căi de acces a hackerilor la sistemul său mobil de operare, Google va elimina din Play Store o serie întreagă de aplicații.

Android este preferat de numeroși utilizatori pentru multiplele opțiuni de personalizare pe care le oferă, fiind unul din aspectele prin care sistemul celor de la Google s-a diferențiat de-a lungul anilor de iOS.

Pentru a putea funcționa, aplicațiile care permit modificarea anumitor aspecte ce țin de funcționarea dispozitivului folosesc serviciile de accesibilitate ale sistemului de operare. Acestea au fost implementate inițial pentru a oferi anumite opțiuni utilizatorilor care au dificultăți în folosirea telefoanelor mobile.

În această categorie intră aplicații precum unele managerele de parole, aplicații care permit modificarea modului de blocare și deblocare a ecranului, aplicații care schimbă funcțiile butoanelor hardware și exemplele pot continua.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Google a trimis mesaje tuturor dezvoltatorilor ale căror aplicații accesează serviciile de accesibilitate, avertizându-i că le va fi blocat accesul la acest nivel al sistemului de operare.

Aceste aplicații vor continua să funcționeze doar dacă dezvoltatorii vor dovedi că se adresează strict persoanelor care suferă de diverse dizabilități. În caz contrar, Google le va elimina din magazinul de aplicații.

Decizia celor de la Google, care cu siguranță se va dovedi nepopulară în rândul utilizatorilor avansați care foloseau acest tip de aplicații, este în fapt o măsură de securitate care elimină una din posibilitățile pe care hackerii le pot folosit pentru a compromite un smartphone cu Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
aplicatii