Utilizatorii WhatsApp vor putea utiliza servere proxy pentru a accesa serviciile platformei, în țările unde acestea sunt blocate

Utilizatorii WhatsApp vor putea utiliza servere proxy pentru a accesa serviciile platformei, în țările unde acestea sunt blocate
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2023

Utilizatorii WhatsApp vor putea utiliza servere proxy pentru a accesa serviciile platformei, în țările unde acestea sunt blocate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un server proxy este un intermediar între utilizatori și serviciile web și acționează ca un filtru web care permite internauților să evite restricțiile și cenzura, scrie News.ro.

GRAFIC Explozie de preț pentru acțiunile Conpet. Pot merge mai sus? Repere tehnice de tranzacționare CITEȘTE ȘI GRAFIC Explozie de preț pentru acțiunile Conpet. Pot merge mai sus? Repere tehnice de tranzacționare

WhatsApp a spus că suportul proxy pentru aplicație este acum disponibil oficial pentru utilizatorii cu cea mai recentă versiune.

Utilizatorii din țări precum Iran și Siria au folosit servicii de rețea privată virtuală (VPN) pentru a naviga în jurul cenzurii pe internet.

”În cazul în care aceste opriri continuă, sperăm că această soluție va ajuta oamenii oriunde este nevoie de o comunicare sigură și de încredere”, potrivit companiei.

Serviciul de mesagerie a declarat în septembrie că WhatsApp ”va face orice”, în limita capacității sale tehnice, pentru a menține serviciul accesibil și că nu blochează numerele de telefon iraniene.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
servere