Vânzările de iPad-uri au crescut pentru prima oară în ultimii 3 ani

Vânzările de iPad-uri au crescut pentru prima oară în ultimii 3 ani
scris 2 aug 2017

Apple a anunțat rezultatele financiare pe al treilea trimestru fiscal al anului, vedeta fiind seria de tablete iPad.

Rezultatele financiare recente ale Apple aduc compania condusă de Tim Cook la o valoare de 800 de miliarde de dolari, întărindu-și poziția de lider în topul celor mai valoroase companii și distanțându-se de Google.

Însă, vedeta celui de-al treilea trimestru fiscal din 2017 a fost, în mod evident, iPad. Aceasta a crescut, fapt care nu s-a mai întâmplat din 2014. Față de anul anterior, vânzările de iPad-uri au fost mai mari cu 15%.

În Q3, Apple a vândut 11,4 milioane de tablete, obținând venituri pe acest segment de 4,96 miliarde de dolari.

Spotify și-a reconfirmat poziția de lider în piața de streaming, ajungând la 60 de milioane de abonați CITEȘTE ȘI Spotify și-a reconfirmat poziția de lider în piața de streaming, ajungând la 60 de milioane de abonați

Creșterea față de trimestrul precedent este de 28%. Iar asta în timp ce, pentru aceeași perioadă, vânzările de iPhone-uri au scăzut cu 19%. Pentru Apple este un sezon atipic, în care tabletele eclipsează smartphone-urile.

Din păcate pentru compania condusă de Tim Cook, creșterea numărului de unități vândute nu a adus și o creștere de același calibru a veniturilor. Acestea au înregistrat o creștere de doar 2%.

Dezechilibrul vine din faptul că creșterea vânzărilor este adusă de noul model ieftin de iPad. În martie anula acesta, Apple a lansat un înlocuitor pentru iPad Air 2, care costă 329 de dolari. Compania americană a ales o marjă mai mică de profit pentru a crește vânzările, ceea ce este atipic pentru Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad
iphone