Veniturile Uber depășesc în creștere pierderile, Elon Musk anunță lansarea versiunii finale a Tesla Model 3 pentru iulie, iar WalMart se află în discuții avansate pentru achiziția retailerului fashion pentru bărbați Bonobos

Veniturile Uber depășesc în creștere pierderile, Elon Musk anunță lansarea versiunii finale a Tesla Model 3 pentru iulie, iar WalMart se află în discuții avansate pentru achiziția retailerului fashion pentru bărbați Bonobos
Florinel Chis
Florinel Chis
scris 18 apr 2017

DMV California acordă Apple și altor companii permisiunea de a testa vehicule autonome pe drumurile publice din statul american.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conform Businessinsider, permisiunea a fost acordată pentru trei vehicule Lexus RX450h model 2015 și pentru șase șoferi. Același model de mașină a fost folosit și de Google pentru testarea de mașini autonome. Apple a demarat procedurile pentru a lansa cât mai rapid vehiculele pe drumuri publice.

WalMart se află în discuții avansate pentru achiziția retailerului fashion pentru bărbați Bonobos.

WalMart și Bonobos au ajuns la un acord în privința prețului iar negocierile au ajuns în faza finală. Nordstrom este de asemenea printre companiile care au investit în Bonobos. Bonobos are venituri de 150 de milioane dolari și a fost evaluată la 300 de milioane dolari în 2014. În cazul finalizării negocierilor, ar fi a patra achiziție din acest an a WalMart, susțin cei de la Bloomberg.

Ant Financial crește suma licitată pentru compania americană de transfer de bani MoneyGram la 1,2 miliarde dolari.

FT.com susține că Achiziția MoneyGram este un pas crucial pentru planurile de extindere ale Alibaba. Ant Financial a făcut o ofertă inițială de 880 milioane dolari, EuroNet oferind apoi 1 miliard dolari. Provocările pentru Ant Financial continuă: compania are nevoie de aprobare de la autoritățile americane de reglementare. Alte companii chineze au fost refuzate pe motiv că prezintă un risc pentru securitatea națională americană.

25% dintre comercianții de pe markeplace-urile europene  ale Amazon sunt din China.

Mai mult de jumătate dintre acești comercianți folosesc Fulfillment by Amazon, susțin cei de la ecommercenews.eu. Pentru comercianții europeni această situație ar putea reprezenta o amenințare, deoarece comercianții chinezi sunt o concurență greu de contracarat. Reprezentanții Amazon declară că pentru comercianții chinezi programul Fulfillment este un element cheie în competiția împotriva comercianților locali.

Uber a declarat că veniturile sale depășesc în creștere pierderile, semn de redresare pentru companie.

Conform GeekWire Cursele Uber s-au dublat ca număr în 2016, veniturile din aceste curse ajungând la 20 de miliarde dolari. Venitul net a fost de 6,5 miliarde dolari. Pierderile s-au ridicat la valoarea de 2,8 miliarde dolari. Uber s-a declarat mulțumită de performanțele sale, arătând că business-ul funcționează în pofida numeroaselor scandaluri în care este implicată compania.

Vente-Privée achiziționează Le Petit Ballon, magazin online de vinuri care vinde pe bază de abonament.

Comerciantul francez vinde peste 1 milion de sticle de vin pe an, conform ecommercenews.eu. Astfel, vânzările și cota de piață pe segmentul de retail online de vinuri ale Vente-Privée  vor crește. Compania vinde în jur de 5 milioane de sticle de vin pe an, reprezentând 5% din venitul său anual. Le Petit Ballon are în jur de 60.000 de abonați și livrează în Franța, Belgia și Marea Britanie, deținând și un magazin fizic în Paris.

Ola obține 250 de milioane dolari finanțare de la SoftBank.

Vccircle.com scrie că fondurile ar putea face parte din noua rundă de finanțare anunțată în februarie. În noiembrie 2015, Ola a obținut 500 de milioane dolari de la Didi Kuaidi, ajungând la un total de 1,4 miliarde dolari obținute din finanțări. Ola a investit foarte mult capital cu scopul de a obține mai mulți clienți și o cotă de piață mai mare.

Alibaba și operatorul TV prin satelit BTV-1 din Beijing anunță un parteneriat strategic.

Conform acordului, cele două companii vor colabora în vederea introducerii de conținut nativ de marketing în cadrul producțiilor BTV-1. Primul program care va introduce conținutul de marketing nativ va fi reality show-ul muzical transmis de BTV-1, în cadrul căruia utilizatorii de mobile vor putea participa interactiv la emisiune și vor putea achiziționa articolele vizualizate în timpul emisiunii.

NBC anunță un acord cu posturile TV afiliate.

Prin acest acord, posturile TV afiliate cu NBC Universal vor putea distribui noile servicii de streaming over-the-top ale companiei. De asemenea, acordul oferă un cadrul pentru vânzarea drepturilor de distribuire pentru abonații serviciilor de tip pay TV. Scopul urmărit prin acest acord este acordarea accesului la servicii de televiziune prin internet pentru posturile TV locale. NBC are peste 200 de posturi TV afiliate și 11 stații TV locale în SUA, anunță Variety.

Instagram Stories ajunge la pragul de 200 de milioane de utilizatori activi lunar, depășind Snapchat, care numără 161 de milioane.

Instagram Stories a fost lansat în august, ajungând la începutul lui 2017 la 100 de milioane de utilizatori zilnic. În ianuarie, timpul mediu petrecut de useri folosind acest serviciu a fost de 150 de minute. Instagram a reușit cu succes să copieze cele mai avansate caracteristici tehnologice ale Snapchat, inclusiv stickerele AR, conform TechCrunch.

Elon Musk anunță lansarea versiunii finale a Tesla Model 3 pentru luna iulie a acestui an.

Musk a comparat noul vehicul al Tesla cu o navă spațială. Compania a declarat că prețul de pornire pentru noul model va fi în jurul a 35.000 USD și va avea o autonomie de aproximativ 215 mile. Tesla deja are câteva sute de mii de precomenzi pentru Model 3, pentru care plănuiește mărirea capacității de producție începând cu 2018 cu scopul realizării a 500.000 de unități anual, anunță Business Insider.

Material realizat împreună cu ecomnews.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
instagram
elon musk