Verizon Communications a finalizat preluarea Yahoo, pentru 4,48 miliarde de dolari

Verizon Communications a finalizat preluarea Yahoo, pentru 4,48 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2017

Verizon Communications a finalizat preluarea diviziei de Internet a Yahoo, pentru 4,48 miliarde de dolari, iar Marissa Mayer, directorul general al companiei preluate, a demisionat, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Finalizarea achiziției, marți, marchează sfârșitul statutului Yahoo de companie de Internet de sine-stătătoare, care la un moment dat era evaluată la peste 100 de miliarde de dolari, scrie News.ro.

Verizon, cel mai mare operator wireless din Statele Unite, combină Yahoo cu AOL, cumpărată acum doi ani, în cadrul companiei Oath, sub conducerea directorului general al AOL, Tim Armstrong.

Oath reunește peste 50 de branduri, care includ HuffPost, TechCrunch și Tumblr.

Google promovează cele mai bune aplicații de Android într-o secțiune specială a magazinului de aplicații Play Store CITEȘTE ȘI Google promovează cele mai bune aplicații de Android într-o secțiune specială a magazinului de aplicații Play Store

"Ca urmare a schimbărilor inerente ale rolului meu, voi pleca din companie. Cu toate acestea, doresc să știți că plec cu nostalgie, gratitudine și optimism”, a scris Mayer pe Tumblr.

Armstrong a scris separat angajaților că serviciile combinate ale companiei ajung lunar la peste 1 miliard de oameni, adăugând că atingerea obiectivelor va necesita ajustări în companie.

Finalizarea preluării a fost întârziată de evaluarea impactului avut de scurgerile de date private ale utilizatorilor Yahoo, dezvăluite anul trecut.

Verizon intenționează să desființeze aproximativ 2.000 de locuri de muncă, respectiv 15% din totalul celor 14.000 de posturi de la diviziile Yahoo și AOL.

Yahoo a mai desființat 15% din locurile de muncă anul trecut, în timp ce AOL a renunțat la 500 de angajați.

Activele Yahoo care nu sunt preluate de Verizon vor fi redenumite Altaba, un holding care va reuni în principal o participație de 15,5% la Alibaba Group Holding și o alta de 35,5% la Yahoo Japan.

viewscnt
Afla mai multe despre
verizon communications
yahoo