VIDEO Adobe va folosi inteligența artificială în următoarea versiune de Photoshop

VIDEO Adobe va folosi inteligența artificială în următoarea versiune de Photoshop
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 nov 2017

Inginerii Adobe au demonstrat avantajele folosirii inteligenței artificiale în cadrul cunoscutei aplicații de prelucrare grafică Photoshop.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Următoarea versiune de Photoshop va apela la inteligența artificială pentru realiza automat una dintre cele mai migăloase operațiuni la care un mare număr de designeri apelează frecvent.

Este vorba de selecția subiectului sau a subiecților dintr-o fotografie. Cu ajutorul inteligenței artificiale, cei de la Adobe încearcă să simplifice munca designerilor, transformând un proces migălos într-un care necesită un singur click.

Practic, în loc să traseze manual conturul sau să apeleze la alte instrumente de selecție, utilizatorii Photoshop ar putea selecta subiectul unei fotografii doar apăsând butonul Select Subject și așteptând ca AI-ul să analizeze imaginea și să facă singur selecția.

Hackerul acuzat de spargerea serverelor de mail Yahoo! pledează vinovat și recunoaște implicarea serviciilor secrete ruse CITEȘTE ȘI Hackerul acuzat de spargerea serverelor de mail Yahoo! pledează vinovat și recunoaște implicarea serviciilor secrete ruse

Viitoarea facilitate a fost prezentată de inginerii companiei în cadrul evenimentului Adobe MAX care a avut loc în Japonia. La baza acesteia stă un sistem online de învățare mecanică dedicat proceselor creative, numit Adobe Sensei.

Ca majoritatea aplicațiilor care implică inteligența artificială la această oră, AI-ul celor de la Adobe este încă departe de perfecțiune, lucru care se vede clar și din prezentarea video și care nu este ascuns de reprezentanții companiei americane.

Procesul de selecție nu este perfect, iar rezultatul diferă de la o fotografie la alta. Sunt situații în care selecția se face foarte bine și situații în care utilizatorul trebuie să intervină pentru a corecta.

Însă, fiind vorba de un sistem care va învăța treptat din toate operațiunile în care este implicat, AI-ul oferă garanția îmbunătățirii în timp, până la punctul în care va realiza fără cusur majoritatea sarcinilor în care va fi implicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
photoshop
adobe
inteligenta artificiala