Facebook a anunțat că Messenger va începe să afișeze reclame unui mic procent de utilizatori la nivel global, acesta fiind primul pas important în monetizarea aplicației de către compania condusă de Mark Zuckerberg.
Începută în luna ianuarie și desfășurată până acum doar în Australia și Thailanda, testarea reclamelor din Messenger se va face pe viitor la nivel global. Astfel, în a doua parte a acestei luni o parte a utilizatorilor acestei aplicații va începe să vadă reclame în ecranul principal.
De asemenea, începând cu luna viitoare, advertiserii din toată lumea vor avea acces la platforma de reclame a aplicației Messenger, putând cumpăra astfel de reclame.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Conform celor de la Facebook, locul exact în care vor fi afișate ecranele depinde de mai multe criterii, precum numărul de conversații la care participă utilizatorul într-un anumit moment, dimensiunea ecranului și densitatea de pixeli a acestuia.
Reclamele din Facebook Messenger vor fi de două feluri. Primul tip de reclame deschide browser-ul intern al aplicației. Al doilea tip va duce la o conversație între utilizator și reprezentanții companiei care au cumpărat reclama. În urma conversației, compania respectivă va putea trimite mesaje sponsorizate direct utilizatorului respectiv.
Din păcate pentru cei 1,2 miliarde de utilizatori ai aplicației, în ciuda declarațiilor oficiale, modul în care sunt implementate reclamele în Facebook Messenger afectează grav experiența acestora.
Reclamele afișate de Facebook Messenger sunt mari, chiar imense în raport cu elementele grafice ale interfeței. Din această cauză, utilizarea obișnuită a aplicației va fi întreruptă de fiecare dată când apare o reclamă.
CITEȘTE ȘI Bloomberg: Kaspersky Lab a colaborat cu serviciile ruse de spionaj. Compania neagă existența unor "legături nepotrivite"În ciuda atenției cu care Facebook își monitorizează utilizatorii, reclamele afișate sunt, cel puțin la acest moment, destul de irelevante ca raportare la interesele reale ale utilizatorului.
La toate astea se va adăuga și impactul negativ major pe care reclamele de acest gen îl vor avea asupra autonomiei smartphone-urilor celor care folosesc Facebook Messenger în mod intens.
Cum era de așteptat, nu există nicio cale de oprire definitivă a reclamelor din Facebook Messenger.