Romsys, în insolvență din primăvara anului trecut, anunță că este în perioadă de recrutare pentru "noi oportunități apărute în piață"

Romsys, în insolvență din primăvara anului trecut, anunță că este în perioadă de recrutare pentru "noi oportunități apărute în piață"

Sursa foto:facebook

Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2017

Romsys, subiectul celei mai mari insolvențe de pe piața IT anul trecut, anunță că este în perioadă de recrutare, având nevoie de angajați pe poziții diverse pentru a putea răspunde "noilor oportunități apărute în piață".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania, unul dintre cei mai mari jucători IT&C locali, controlată de New Frontier Holding din Austria, are de plătit Fiscului 27,4 milioane de lei, iar companiei Teamnet International trebuie să îi vireze 13,1 milioane de lei, conform informațiilor obținute și anunțate anterior de Profit.ro. Compania transmite însă că, potrivit planului de reorganizare aprobat în această lună, va plăti creditorilor săi, în decursul a 3 ani, suma de 33.715.812 lei.

"Pentru implementarea planului, compania are ca măsuri strategice valorificarea de active disponibile, cesionarea de contracte de leasing autoturisme, precum și vânzarea unui departament. Având în vedere aprobarea planului de reorganizare, Romsys urmărește consolidarea și dezvoltarea de noi relații comerciale. În acest scop, Romsys este în perioadă de recrutare, având nevoie de angajați pe poziții diverse pentru a putea răspunde noilor oportunități apărute în piață. Dezvoltarea relațiilor comerciale cu actualii clienți, precum și dobândirea de noi contracte sunt o prioritate pentru companie", transmite compania.

Ultimele date relevă că Romsys și-a scos la licitație atât mașinile libere de sarcini, cât și pe cele sechestrate de Fisc, reușind însă să vândă doar 28 de mijloace de transport dintr-un total de 50 licitate.

În 2015, anul anterior intrării în insolvență, afacerile companiei au scăzut cu 9,7%, la 154,5 milioane de lei, iar rezultatul net a fost negativ, - 31,5 milioane de lei. Aceasta în condițiile în care, în perioada 2009 - 2014, profiturile cumulate ale integratorului de soluții IT s-au ridicat la 61,3 milioane de lei. Romsys este pe locul 6 în top-ul firmelor care au obținut, în intervalul 2011-2015, cele mai multe contracte de la stat, cu 147,32 milioane de lei.

Record pentru vânzările Porsche în primul semestru. Marca sport ar putea depăși 250.000 de unități în 2017 CITEȘTE ȘI Record pentru vânzările Porsche în primul semestru. Marca sport ar putea depăși 250.000 de unități în 2017

Pe acest fond, Romsys și-a cerut singură intrarea în insolvență, cerere acceptată de instanță la sfârșitul lunii martie anul trecut.

Înființată în 1993 de Marius Cojanu, Romsys a fost preluată la sfârșitul anului 2007 de New Frontier Holding din Austria.

viewscnt
Afla mai multe despre
romsys
insolventa