Galaxy Watch 3 aduce noutăți puține, dar impresionează prin design

Galaxy Watch 3 aduce noutăți puține, dar impresionează prin design
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 aug 2020

Samsung a prezentat al doilea smartwatch din seria Galaxy Watch și l-a numit Galaxy Watch 3, un ceas inteligent care compensează seceta de noutăți cu un design grozav.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Așa cum a lăsat să se înțeleagă înainte, Samsung a prezentat în cadrul evenimentului Unpacked un nou smartwatch din seria Galaxy Watch. Doar că, surprinzător pentru cei care numără corect, acesta de numește Galaxy Watch 3, deși este doar al doilea model din serie.

Galaxy Watch 3 are două versiuni, cu cadrane de 41mm și 45mm. Poate cea mai notabilă schimbare este revenirea la rama din jurul ecranului, care oferă control prin rotire. Comparativ cu primul model din serie, aceasta este acum mai subțire și pare să se potrivească mai bine în liniile generale de design ale produsului.

FOTO Samsung a prezentat seria Galaxy Note 20 CITEȘTE ȘI FOTO Samsung a prezentat seria Galaxy Note 20

Producătorul coreean spune că noul ceas este cu 14% mai subțire și cu 15% mai ușor decât primul model din serie, cântărind 49,2 grame respectiv 53,8 grame. Pe lângă acestea, versiunea mai mare va fi disponibilă și pe bază de titanium, cântărind doar 43 de grame.

Din punct de vedere tehnic, Galaxy Watch 3 nu aduce multe noutăți. În plus față de versiunea anterioară este un mod de detectare a căderilor, caz în care este apelat automat un număr configurat anterior și funcția de măsurare a tensiunii arteriale.

Aceasta din urmă nu va fi activată decât local, în țările în care Samsung va primit autorizația necesară de la autoritățile medicale. Asta înseamnă că în România, de exemplu, această funcție ar putea fi folosită la un momentdat sau niciodată, neexistând o certitudine în acest sens.

Watch 3 include un nou asistent digital pentru alergători, care vine și cu 120 de exerciții video, ce pot fi accesate pe telefon, prin aplicația Samsung Health, și transmise, eventual, pe televizor.

Dincolo de acestea, au fost aduse îmbunătățiri punctuale anumitor funcții, precum cea de monitorizare a somnului, care va urmări respirația, pulsul și timpul dormit.

La interior, noul smartwatch are procesorul Exynos 9110 tactat la 1,15GHz, 1GB RAM, 8GB stocare, GPS, NFC și suport LTE. De asemenea, acesta este rezistent la apă și praf conform certificării IP68.

Din 6 august, cele două versiuni de Galaxy Watch 3 vor fi disponibile pentru 400 dolari și 450 dolari. Variantele cu LTE vor costa 450 dolari respectiv 470 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
galaxy
watch 3
samsung
smartwatch