Facebook a eliminat o postare care dezinformează a președintelui SUA, iar Twitter i-a interzis temporar postările

Facebook a eliminat o postare care dezinformează a președintelui SUA, iar Twitter i-a interzis temporar postările
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2020

Facebook a eliminat miercuri de pe pagina președintelui american Donald Trump un videoclip ce încălca regulile rețelei sociale privind dezinformarea legată de pandemia de COVID-19, informează AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În fragmentul video eliminat, președintele republican explica pentru Fox News că este puțin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus deoarece copiii sunt imuni "aproape complet", prin vârsta lor, la COVID-19, scrie Agerpres.

VIDEO&FOTO Samsung a prezentat seria Galaxy Note 20 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Samsung a prezentat seria Galaxy Note 20

"Acest videoclip conține afirmații false conform cărora un anumit grup de persoane nu este susceptibil să contracteze COVID-19, ceea ce încalcă reglementările noastre privind dezinformarea periculoasă referitoare la boală", a declarat un purtător de cuvânt al rețelei sociale.

Este prima dată când Facebook îl cenzurează direct pe președintele Donald Trump. Anterior, în cursul lunii iulie, platforma a adăugat o notă informativă la o postare a președintelui american care acuza că votul prin corespondență favorizează corupția. În iunie, platforma a eliminat reclame ale echipei de campanie a președintelui ce conțineau simboluri naziste.

Aleșii democrați și societatea civilă consideră că Facebook tolerează prea mult afirmațiile mincinoase sau defăimătoare ale liderului de la Casa Albă.

La rândul său, Twitter a interzis contului de campanie al lui Donald Trump (@TeamTrump) să continue să posteze până când nu elimină mesajul video în care președintele susține că este puțin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus.

"Postarea încalcă regulile Twitter privind dezinformarea referitoare la COVID-19. Proprietarul contului trebuie să retragă tweet-ul pentru ca să poată posta din nou", a explicat un purtător de cuvânt al companiei californiene.

Postarea video a fost retrasă, dar Courtney Parella, o purtătoare de cuvânt din partea echipei de campanie a președintelui republican a reacționat, făcând următoarea declarație: "Președintele n-a făcut decât să enunțe un fapt: copiii sunt mai puțin susceptibili decât adulții să contracteze coronavirusul".

"Iată încă o dată dovada că Silicon Valley este părtinitoare împotriva președintelui. Regulile sunt aplicate doar într-un singur sens. Rețelele sociale nu sunt arbitrii adevărului", a continuat ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
twitter
trump