VIDEO Ora de Profit.ro - Metabeta, platformă pentru gestionarea investițiilor în startup-uri

VIDEO Ora de Profit.ro - Metabeta, platformă pentru gestionarea investițiilor în startup-uri
scris 19 sep 2021

Metabeta, o platformă românească fondată de ieșenii Marius Ursache și Vlad Bodi, face servicii de dating online pentru startup-uri. Mai exact, pune în contact investitorii cu inventatorii. E prima platformă pentru gestionarea investițiilor în startup-uri din Europa Centrală și de Est și, de curând, a primit o rundă de finanțare în valoare de 500.000 de euro. 

Metabeta, spune unul dintre fondatorii plaformei, este asemenea unei rețele de dating. Numai că, în loc de date personale, strânge informații despre startupuri, pentru cele două categorii de utilizatori -  afacerile la început de drum  și investitorii din întreaga lume. Unsprezece oameni se ocupă de milioanele de biți de date adunate.

Sorcero, start-up american ce are în conducere un IT-ist de origine română, a obținut o finanțare 10 milioane de dolari CITEȘTE ȘI Sorcero, start-up american ce are în conducere un IT-ist de origine română, a obținut o finanțare 10 milioane de dolari

"Am lansat în 2019 prima versiune a platformei Metabeta, cu un număr de clienți inițial, care la momentul de față a ajuns la 25 de acceleratoare și investitori și aproximativ 5.000 de start up uri pe platformă iar recent, acum două luni, am ridicat o investiție de tip seed, de 500.000 de euro, pentru ca să creștem platforma, să o dezvoltăm, să o ducem mai departe Scopul platformei este să îi pună în contact pe inovatori cu investitori, să pună la dispoziția ambelor părți date și instrumente astfel încât ei să poată începe colaborarea iute și eficient", spune Marius Ursache, antreprenor.

În urma investiției primite, Neogen Capital deține 12% din acțiunile Metabeta, iar cei 15 business angels împart 8% dintre acțiunile startup-ului. Acționarii majoritari Metabeta rămân co-fondatorii Marius Ursache (57,2%) și Vlad Bodi (22,8%).

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
metabeta
ora de profit.ro