VIDEO Pixel 6a poate fi deblocat cu ușurință de persoane neautorizate

VIDEO Pixel 6a poate fi deblocat cu ușurință de persoane neautorizate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 iul 2022

Senzorul de amprente de pe cel mai nou smartphone Google suferă de o problemă gravă pentru securitatea datelor personale ale posesorilor. Acesta are momente în care nu știe să facă diferența între amprentele înregistrate și cele neînregistrate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Senzorul de amprente, prin definiție, este măsura de securitate prin care un smartphone poate fi deblocat și folosit doar de persoana a cărei amprentă este autorizată și recunoscută. În caz contrar, oricine ar putea accesa informațiile și funcțiile telefonului.

Însă, cel mai nou smartphone Google este un caz special - se lasă deblocat și folosit inclusiv de persoane ale căror amprente un au fost înregistrate și nu sunt autorizate.

Play Store a împlinit 10 ani CITEȘTE ȘI Play Store a împlinit 10 ani

Mai mulți creatori de conținut de pe YouTube au demonstrat cum Pixel 6a se lasă păcălit și permite accesul persoanelor neautorizate. Acestea reușesc să deblocheze smartphone-ul Google doar punând un deget pe senzorul de amprente, care dă undă verde ca și cum ar recunoaște amprenta, chiar dacă degetul respectiv nu a fost înregistrat anterior.

În lipsa unei reacții din partea gigantului american, este greu de spus de ce senzorul de amprente nu mai face diferența între amprentele înregistrate și celelalte. Cert este că situația reprezintă o gravă problemă de securitate, cu atât mai mult cu cât un eventual atacator nu are nevoie de cunoștințe avansate pentru a „sparge” un Pixel 6a.

Singura parte pozitivă este că pare a fi o problemă de software, ce poate fi rezolvată cu un update de software. Depinde, însă, și cât de greu se va mișca Google.

Noua problemă a senzorului de amprente de la Pixel 6a este doar una dintr-un lung șir de bug-uri și defecțiuni ale smartphone-urilor produse de Google, care au deja o faimă negativă.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
pixel 6a
smartphone
amprenta