VIDEO Proiect pentru un cablu subacvatic trans-Pacific, pregătit de Facebook și Amazon

VIDEO Proiect pentru un cablu subacvatic trans-Pacific, pregătit de Facebook și Amazon
scris 15 aug 2021

Facebook și Amazon.com au cerut acordul guvernului SUA pentru operarea unui nou cablu de date subacvatic între Filipine și California.

După retragerea China Mobile, Facebook și Amazon.com au cerut acordul guvernului SUA pentru operarea unui nou cablu de date subacvatic între Filipine și California, , transmite Reuters, preluată de News.ro.

Cele două companii au declarat Comisiei de comunicații federale (FCC) că intenționează să înceapă operațiunile comerciale până la sfârșitul anului 2022 și au explicat că noua conexiune de date va oferi o capacitate nouă, semnificativă, pe rutele în care cererea continuă să crească substanțial în fiecare an.

2Performant a încheiat anticipat plasamentul privat, atrăgând peste 5,3 milioane de lei CITEȘTE ȘI 2Performant a încheiat anticipat plasamentul privat, atrăgând peste 5,3 milioane de lei

Companiile au afirmat într-un dosar comun că noul cablu va ajuta la susținerea aplicațiilor Facebook și va oferi Amazon și afiliatelor sale capacitatea de a sprijini serviciile cloud ale Amazon și de a conecta centrele sale de date.

O purtătoare de cuvânt a Facebook a spus că părțile participante la proiect au fost de acord că ”cea mai bună cale pentru a finaliza construcția și a pune în funcțiune ... sistemul de cablu a fost restructurarea proprietății sistemului, permițând părților să își îndeplinească obiectivul de a aduce conectivitatea la mai mulți oameni și regiuni".

VIDEO&FOTO Samsung și-a prezentat noile smartphone-uri pliabile, Galaxy Z Fold3 și Galaxy Z Flip3 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Samsung și-a prezentat noile smartphone-uri pliabile, Galaxy Z Fold3 și Galaxy Z Flip3

Amazon și China Mobile nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Statele Unite și-au exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la rolul Chinei în gestionarea traficului în rețea și riscul de spionaj. Aproximativ 300 de cabluri submarine formează coloana vertebrală a internetului, transportând 99% din traficul de date din lume.

În septembrie 2020, Facebook, Amazon și China Mobile și-au retras aplicația de conectare a orașelor San Francisco și Hong Kong, ca parte a Bay to Bay Express Cable System. În martie, Facebook a retras o aplicație separată depusă la FCC pentru un cablu Hong Kong-California.

Avast, \ CITEȘTE ȘI Avast, "Bitdefender-ul Cehiei", intrat recent în România - preluat de NortonLifeLock pentru peste 8 miliarde de dolari

În aprilie 2020, FCC a aprobat cererea Google, divizie a grupului Alphabet, de a utiliza o parte dintr-un cablu de telecomunicații submarin SUA-Asia, care a exclus Hong Kong-ul, după ce agențiile SUA au ridicat probleme de securitate națională. Google a fost de acord să opereze o porțiune din Pacific Light Cable Network System, cu o lungime  de 12.000 de kilometri, între Statele Unite și Taiwan, dar nu către Hong Kong.

Google și Facebook au ajutat la finanțarea construcției acestui cablu, dar autoritățile de reglementare din SUA au blocat utilizarea acestuia. În august 2020, companiile au abandonat propunerea de utilizare a porțiunii din Hong Kong. În mai 2019, FCC a votat în unanimitate respingerea China Mobile de a furniza servicii în Statele Unite, invocând riscurile ca guvernul chinez să poată folosi aprobarea pentru a efectua spionaj împotriva guvernului SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
facebook
sua
filipine
california
china