VIDEO Sony lansează o nouă versiune a câinelui-robot Aibo

VIDEO Sony lansează o nouă versiune a câinelui-robot Aibo
scris 1 nov 2017

La 18 ani după primul model, Sony iese pe piață cu o versiune îmbunătățită a câinelui-robot Aibo.

Spre deosebire de prima versiune, noul Aibo arată mai puțin agresiv și aduce mai mult cu un câine prietenos care poate atrage afecțiunea copiilor. În fapt, producătorul susține că acesta poate crea o legătură emoțională cu membrii familiei.

Corpul lui Aibo se poate mișca pe 22 de axe, iar ochii, formați din două panouri OLED, pot afișa diverse expresii. Conform celor de la Sony, comportamentul câinelui-robot este adaptabil, acesta putând înțelege ce-i face fericiți pe stăpâni și învățând în timp să mediul în care trăiește.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Aibo folosește tehnologii de tip „deep learning” pentru a analiza și înțelege imaginile și sunetele captate de senzori. Învățămintele trase de pe urma procesului de învățare sunt împărtășite între toți cățeii-roboți prin intermediul unui server central.

Evident că, fiind vorba de un transfer de informații între un dispozitiv conectat la internet și serverul unei companii de tehnologie, vor exista controverse cu privire la datele colectate de Sony și felul în care sunt folosite acestea.

Pentru a crește și mai mult suspiciunea, noul Aibo este dotat cu o cameră ce poate fotografia și filma. Configurarea și accesul la fișiere se va realiza prin intermediul unei aplicații numite My Aibo.

Vodafone România Technologies, care operează centrul de servicii și suport IT al grupului britanic, achită dividende de 6,5 milioane lei CITEȘTE ȘI Vodafone România Technologies, care operează centrul de servicii și suport IT al grupului britanic, achită dividende de 6,5 milioane lei

Însă, pe lângă prețul de 1.739 de dolari, viitorii posesori ai noului Aibo mai pot plăti un abonament lunar de 26 de dolari dacă doresc să aibă acces la o serie de facilități, precum backup automat și acces la conexiunile wireless și LTE cu care este dotat câinele-robot.

Pe lista destul de lungă a inconvenientelor mai trebuie trecută și autonomia. Bateria lui Aibo se consumă în două ore, după care trebuie alimentat trei ore pentru o reîncărcare completă.

Aibo va fi disponibil în Japonia începând cu 11 ianuarie 2018, neexistând deocamdată planuri pentru comercializarea pe căi oficiale în alte țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
aibo
sony
robot