VIDEO Un robot a condus în premieră un concert al orchestrei naționale din Coreea de Sud

VIDEO Un robot a condus în premieră un concert al orchestrei naționale din Coreea de Sud
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2023

Un robot android, EveR 6, a urcat pe podiumul dirijorului din Seul pentru a conduce un concert al orchestrei naționale din Coreea de Sud, marcând prima încercare de acest fel din țară, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Robotul cu două brațe, proiectat de Institutul de Tehnologie Industrială din Coreea, și-a făcut debutul la Teatrul Național din Coreea, conducând muzicienii din orchestra națională a țării, scrie G4Media.ro.

Căștile Apple vor măsura temperatura corpului CITEȘTE ȘI Căștile Apple vor măsura temperatura corpului

Robotul, cu o față umanoidă, s-a înclinat mai întâi în fața publicului și a început să își agite brațele pentru a controla ritmul spectacolului live.

„Mișcările unui dirijor sunt foarte detaliate”, a declarat Choi Soo-yeoul, care a condus spectacolul de vineri alături de robot.

„Robotul a fost capabil să prezinte astfel de mișcări detaliate mult mai bine decât mi-am imaginat”.

Dar „slăbiciunea critică” a lui EveR 6, a spus Choi, este că nu poate asculta.

Lee Young-ju, un membru al publicului care studiază muzica tradițională coreeană, a spus că mișcările robotului, deși impecabile în menținerea ritmului, au fost lipsite de „respirație” – sau de capacitatea de a menține orchestra pregătită să se angajeze colectiv și instantaneu – ceea ce, în opinia sa, este esențial în interpretare.

Bing va furniza ghiduri de cumpărături create de inteligența artificială CITEȘTE ȘI Bing va furniza ghiduri de cumpărături create de inteligența artificială

„Se părea că mai era ceva de lucru pentru ca robotul să își facă treaba”, a spus Lee.

Song In-ho, în vârstă de 62 de ani, un alt membru al publicului, a spus, de asemenea, că performanța lui EveR 6 părea să fie la un nivel elementar.

„Cred că ar fi capabil să facă dirijatul de unul singur atunci când va fi echipat cu inteligență artificială pentru a înțelege și analiza muzica”, a spus Song.

Robotul umanoid a ghidat trei din cele cinci piese prezentate vineri seara, inclusiv una dirijată împreună cu Choi.

„A fost un recital care a arătat că (roboții și oamenii) pot coexista și se pot completa reciproc, mai degrabă decât să se înlocuiască unul pe celălalt”, a declarat Choi după concert.

viewscnt
Afla mai multe despre
seul
orchestra