Primul medicament creat de AI intră în faza de testare clinică

Primul medicament creat de AI intră în faza de testare clinică
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 iul 2023

O compania din Hong Kong a început testarea pe subiecții umani a primului medicament creat vreodată exclusiv de inteligența artificială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Insilico Medicine, un startup de biotehnologie din Hong Kong, a creat primul medicament la a cărui cercetare a fost folosită doar inteligența artificială.

Medicamentul este numit INS018_055 și este folosit pentru tratarea fibrozei pulmonare idiopatice, o formă de boală pulmonară cronică.

Bing va furniza ghiduri de cumpărături create de inteligența artificială CITEȘTE ȘI Bing va furniza ghiduri de cumpărături create de inteligența artificială

„Este primul medicament creat în întregime de inteligența artificială generativă care a ajuns la studiile clinice umane de fază II”, spune Alex Zhavoronkov, fondator și CEO al Insilico Medicine.

Procesul de cercetare a început în 2020, cu scopul de a găsi un leac la afecțiunea pentru care existau doar medicamente ce puteau numai să încetinească progresul bolii.

Prima fază a testelor se derulează în China, pe parcursul a 12 săptămâni. Apoi, acestea vor fi extinse în Statele Unite și se va ajunge la 60 de subiecți din 40 de orașe.

Insilico Medicine a primit până acum finanțări de peste 400 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
ai
medicament