Visual Fan, deținătoarea brandului Allview, propune acționarilor un dividend brut de 0,75 lei/acțiune, cu un randament net de aproximativ 5%

Visual Fan, deținătoarea brandului Allview, propune acționarilor un dividend brut de 0,75 lei/acțiune, cu un randament net de aproximativ 5%

Lucian Peticilă, CEO Visual Fan SA

scris 24 mar 2022

Visual Fan SA, deținătoarea brandului Allview și companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW, anunță întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din data de 27  aprilie, care va avea pe ordinea de zi aprobarea situațiilor financiare pe anul 2021 și distribuirea unor dividende în valoare de cinci milioane de lei, din profitul anului 2021.

Propunerea companiei constă în repartizarea a aproximativ 60% din profitul net de 8,43 milioane lei obținut în anul 2021, respectiv suma de 5 milioane lei, sub formă de dividende. Valoarea dividendului brut, cu data plății 22 iunie 2022, este de 0,75 lei/acțiune și acesta conferă investitorilor un randament net de aproximativ 5%, prin raportarea la prețul de 15 lei/acțiune.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Acționarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistrați în registrul acționarilor emitentului ALW, la data de 15 iunie 2022 (implicit data ex-dividend este 14 iunie). Plata dividendelor către acționari se va efectua începând cu data de 22 iunie 2022.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din data de 27 aprilie, compania propune aprobarea situațiilor financiare aferente anului 2021.

Pentru anul trecut, Visual Fan a raportat pe activitatea recurentă o creștere a profitului net cu peste 20% față de 2020 (de la 7 milioane de lei la aproximativ 8,5 milioane de lei) și o majorare a cifrei de afaceri cu aproape 17% în 2021 față de anul anterior (de la 103 milioane lei la peste 121 milioane lei).

Compania Visual Fan a fost listată la BVB începând cu anul 2021. Acțiunile ALW se tranzacționează pe piața AeRO începând cu data de 26 iulie 2021, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acestea fac parte din componența celui mai nou indice al BVB, BET-AeRO.

„Decizia de acordare a dividendelor se află la baza dorinței noastre de a recompensa încrederea investitorilor în compania pe care am dezvoltat-o în cei 20 de ani de activitate, dar și să servească drept recunoștință acționarilor care ne-au susținut prin participarea la plasamentul nostru privat realizat în urmă cu aproape un an, celor care au cumpărat acțiunile ALW în toată această perioadă și celor care încă dețin acțiunile noastre. Pentru anul 2022 ne-am propus un plan de dezvoltare solid și proiecte inovatoare, iar strategia noastră de creștere dorim să reiasă inclusiv din această propunere de dividende.”, a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan SA (Allview).

viewscnt
Afla mai multe despre
visual fan
allview