Vodafone a respins o ofertă de 11 miliarde de euro pentru divizia sa din Italia

Vodafone a respins o ofertă de 11 miliarde de euro pentru divizia sa din Italia
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2022

Operatorul britanic de telecomunicații Vodafone a anunțat că a respins o ofertă preliminară venită de la grupul francez de telecomunicații Iliad SA și fondul de investiții Apax Partners, care și-au exprimat interesul pentru a cumpăra operațiunile din Italia ale acestuia, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oferta "nu este în interesul acționarilor ", a informat Vodafone, într-un scurt comunicat de presă.

Binance investește 200 milioane dolari în revista Forbes CITEȘTE ȘI Binance investește 200 milioane dolari în revista Forbes

Chiar dacă Vodafone nu a menționat valoarea ofertei lansate de Iliad și Apax Partners, o sursă din apropierea acestui dosar a dezvăluit că Iliad, companie susținută de miliardarul Xavier Niel, a oferit mai mult de 11 miliarde de euro pentru a prelua Vodafone Italy, scrie Agerpres.

"Vodafone va continua să urmărească în mod pragmatic mai multe oportunități de consolidare pentru a ajunge la structuri sustenabile pe marile sale piețe europene, inclusiv în Italia", a precizat grupul britanic.

Săptămâna trecută, directorul general de la Vodafone, Nick Read, a declarat în mod public că analizează oportunitățile de fuziune cu rivalii din Marea Britanie, Spania, Italia și Portugalia.

Italia este una din cele mai competitive piețe de servicii de telefonie mobilă din lume, în condițiile în care pe această piață activează mai mulți operatori, printre care fostul monopol Telecom Italia SpA, Vodafone și Wind Tre SpA, o divizie a CK Hutchison Holdings Ltd.

Vodafone, prezent și în România, este cel mai mare operator de servicii mobile și fixe din Europa și cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume. Compania britanică operează rețele mobile și fixe în 21 de țări și 52 de rețele mobile partenere. La 30 septembrie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienți ai serviciilor TV și peste 136 milioane de dispozitive IoT conectate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
italia