Vodafone are în România o rețea mobilă mai rapidă decât Orange și Telekom, arată un test internațional

Vodafone are în România o rețea mobilă mai rapidă decât Orange și Telekom, arată un test internațional
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2016

Vodafone, al doilea jucător pe piața de telefonie mobilă din România, a avut în acest an o rețea mobilă cu cel puțin 15% mai rapidă, la descărcare, decât rețelele celor trei competitori pe pe piața locală, potrivit rezultatelor înregistrate de aplicația Speedtest, prezentate de Vodafone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

De la începutul anului 2016 și până în prezent, Ookla a colectat peste 1,14 milioane de teste efectuate de utilizatorii de telefonie mobilă din România folosind aplicația Speedtest pentru a-și verifica performanța conexiunii mobile, scrie News.ro.

Potrivit acestor teste, pe întregul an, viteza de descărcare a Vodafone a fost cu cel puțin 15% mai mare decât a celorlalți competitori.

În trimestrele doi și trei din acest an, potrivit datelor colectate de către dezvoltatorul aplicației Speedtest, Ookla, viteza medie de descărcare a utilizatorilor Vodafone a fost de 52,98 Mbps, peste vitezele înregistrate de Orange (43,88 Mbps), Telekom (23,47 Mbps) și Digi Mobil (12,66 Mbps).

Facebook va începe marcarea știrilor false cu etichete de avertizare CITEȘTE ȘI Facebook va începe marcarea știrilor false cu etichete de avertizare

”Rezultatele a peste 500.000 de teste din al doilea și al treilea trimestru al anului 2016, efectuate de utilizatorii de telefoane mobile din România compatibile cu tehnologia LTE arată că rețeaua Vodafone România oferă cele mai mari viteze de download și de upload, precum și cea mai mică latență în transmiterea datelor”, se arată în comunicat.

La capitolul încărcare, Vodafone a înregistrat o viteză medie de 18,38 Mbps, urmat de Orange cu 16,11 Mbps, Telekom cu 9,47 Mbps și Digi Mobil cu 2,61 Mbps.

Datele sunt diferite de cele publicate de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) pentru trimestrul al treilea al acestui an.

Potrivit autorității, cea mai mare viteză medie de descărcare, pe segmentul internetului mobil, a fost înregistrată la Orange România (37,8 Mbps), urmată de Vodafone România (29,64 Mbps) și Telekom România (19,79 Mbps).

Vodafone România a lansat rețeaua Supernet 4G+ în septembrie 2016, în încercarea de a oferi utilizatorilor viteze mai mari, în special pe segmentul vizionării de clipuri video în format HD pe mobil.

Acoperire 4G+ este disponibilă, potrivit reprezentanților companiei, în toate cele 41 de reședințe de județ, în București și în alte 330 de localități.

Veniturile din servicii de comunicații ale Vodafone România au atins 173,9 milioane euro în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2016, în creștere cu 4,2% față de perioada similară a anului precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
cea mai rapida retea