WhatsApp ar putea cere utilizatorilor să-și confirme adresele de e-mail

WhatsApp ar putea cere utilizatorilor să-și confirme adresele de e-mail
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 nov 2023

Cea mai populară aplicație de comunicare testează o facilitate prin care utilizatorii trebuie să-și confirme adresele de e-mail pentru autentificare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cea mai recentă versiune beta de WhatsApp, cel puțin o parte dintre utilizatori au fost puși să-și folosească adresele personale de e-mail pentru a se autentifica în cadrul aplicației.

Noua verificare este implementată în procesul de autentificare. După ce se loghează la fel cum o făcea în mod obișnuit, utilizatorul este pus acum să-și verifice email-ul și să dea click pe un link din mesajul primit de la WhatsApp.

X/Twitter încearcă să vândă nume de utilizator la suprapreț CITEȘTE ȘI X/Twitter încearcă să vândă nume de utilizator la suprapreț

Compania explică utilizatorilor că verificarea email-ului îi va ajuta să-și securizeze conturile, în cazul pierderii accesului la acestea.

Confirmarea identității prin intermediul email-ului este folosită de numeroase aplicații și servicii ca un strat suplimentar de securitate pentru protejarea conturilor.

Implicarea adreselor de e-mail în procesul de autentificare, se potrivește cu zvonurile anterioare, conform cărora WhatsApp ar urma să implementeze autentificarea pe baza unui cont personal.

Rămâne de văzut dacă și când această modificare va fi implementată în versiunea oficială a aplicație WhatsApp.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
securitate
e-mail