WhatsApp ar putea șterge automat mesajele scrise după ce sunt citite

WhatsApp ar putea șterge automat mesajele scrise după ce sunt citite
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 dec 2022

Cea mai nouă versiune beta a aplicației WhatsApp include indicii care arată că funcția „View Once” va fi disponibilă și pentru mesajele scrise.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În codul celei mai recente versiuni beta a aplicației WhatsApp pentru Android au fost descoperite referințe la posibilitatea ștergerii automate a mesajelor scrise imediat după citire.

Funcția View Once a fost lansată în luna august, însă, până acum aceasta a putut fi folosită doar pentru imagini și clipuri video.

Browser-ul Chrome va consuma mai puțină memorie și energie CITEȘTE ȘI Browser-ul Chrome va consuma mai puțină memorie și energie

Extinderea funcționării acesteia pentru a include și mesajele scrise este un pas firesc pentru WhatsApp, serviciu care încearcă să arate faptul că este suficient de sigur pentru a nu fi nevoie de Signal sau alte produse concurente.

Opțiunea View Once este utilă în cazul mesajelor care conțin informații sensibile, care ar fi bine să nu fie păstrate în istoricul convorbirilor și backup-urile acestora. Mesajele trimise cu WhatsApp pot fi șterse și manual, însă, automatizarea operațiunii este de preferat.

Utilizatorii ar putea folosi această facilitate pentru a trimite parole sau datele cardurilor de credit, știind că acestea vor fi șterse automat după ce destinatarul le va citi.

Nu se știe, în lipsa unei informări oficiale, când ar putea fi disponibilă această facilitate, ci doar că ea se află în prezent în lucru.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
mesaje
intimitate
securitate