WhatsApp limitează partajarea mesajelor pentru a încetini răspândirea informațiilor false

WhatsApp limitează partajarea mesajelor pentru a încetini răspândirea informațiilor false
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2020

Serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp, deținut de rețeaua socială Facebook Inc, a anunțat marți că a decis să limiteze posibilitatea utilizatorilor de a partaja (forward) conținut la un singur mesaj odată, după o creștere explozivă a mesajelor care conțin sfaturi medicale false de la debutul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pandemia de coronavirus, care a provocat decesul a peste 70.000 de persoane la nivel mondial, a fost însoțită de ceea ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a numit o 'infodemie' de informații false, ceea ce a determinat guvernele și alte autorități să ceară rețelelor sociale să își sporească eforturile pentru a combate această problemă, scrie Agerpres.

iHunt, producător român de telefoane mobile, schimbă strategia - începe să aducă în țară și să vândă măști și echipamente de protecție medicale CITEȘTE ȘI iHunt, producător român de telefoane mobile, schimbă strategia - începe să aducă în țară și să vândă măști și echipamente de protecție medicale

Într-o postare pe blogul companiei, WhatsApp, care are peste două milioane de utilizatori la nivel mondial, a informat că a decis să introducă restricții după ce a observat o "creștere semnificativă" a numărului de mesaje partajate de la debutul crizei coronavirusului.

"Credem că este important să încetinim răspândirea acestor mesaje și să păstrăm WhatsApp un loc pentru conversații personale", se arată în comunicatul serviciului de mesagerie mobilă.

Un purtător de cuvânt de la WhatsApp a precizat că noua limită va rămâne în vigoare pentru o perioadă nedeterminată.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
mesaj
coronavirus