WhatsApp limitează partajarea mesajelor pentru a încetini răspândirea informațiilor false

WhatsApp limitează partajarea mesajelor pentru a încetini răspândirea informațiilor false
scris 7 apr 2020

Serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp, deținut de rețeaua socială Facebook Inc, a anunțat marți că a decis să limiteze posibilitatea utilizatorilor de a partaja (forward) conținut la un singur mesaj odată, după o creștere explozivă a mesajelor care conțin sfaturi medicale false de la debutul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Pandemia de coronavirus, care a provocat decesul a peste 70.000 de persoane la nivel mondial, a fost însoțită de ceea ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a numit o 'infodemie' de informații false, ceea ce a determinat guvernele și alte autorități să ceară rețelelor sociale să își sporească eforturile pentru a combate această problemă, scrie Agerpres.

iHunt, producător român de telefoane mobile, schimbă strategia - începe să aducă în țară și să vândă măști și echipamente de protecție medicale CITEȘTE ȘI iHunt, producător român de telefoane mobile, schimbă strategia - începe să aducă în țară și să vândă măști și echipamente de protecție medicale

Într-o postare pe blogul companiei, WhatsApp, care are peste două milioane de utilizatori la nivel mondial, a informat că a decis să introducă restricții după ce a observat o "creștere semnificativă" a numărului de mesaje partajate de la debutul crizei coronavirusului.

"Credem că este important să încetinim răspândirea acestor mesaje și să păstrăm WhatsApp un loc pentru conversații personale", se arată în comunicatul serviciului de mesagerie mobilă.

Un purtător de cuvânt de la WhatsApp a precizat că noua limită va rămâne în vigoare pentru o perioadă nedeterminată.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
whatsapp
mesaj
coronavirus