Google scoate în față restaurantele care fac livrări

Google scoate în față restaurantele care fac livrări
scris 7 apr 2020

Cel puțin două din serviciile Google au simplificat modul în care utilizatorii pot găsi restaurante care fac livrări, pentru a încuraja comenzile pe durata izolării sociale.

Google a adăugat două shortcut-uri noi în aplicația Maps, care facilitează găsirea acelor restaurante care oferă servicii de livrare, dar și de ridicare a comenzilor (takeout).

Plasate în partea de sus a ecranului, cele două butoane inițiază căutări locale după restaurante care fac livrări și oferă posibilitatea ridicării comenzilor.

Apple lucrează la widget-uri “reale” pentru iOS CITEȘTE ȘI Apple lucrează la widget-uri “reale” pentru iOS

Funcțiile în sine nu sunt noi pentru Google Maps, însă acum sunt aduse în prim-plan, devenind vizibile la deschiderea aplicației și celor care nu știau că există sau cum să le acceseze.

Anterior, utilizatorii care căutau restaurante în zonă trebuiau să activeze filtrele care să afișeze doar acele restaurante care oferă una din cele două opțiuni.

În unele cazuri, se pot face și comenzi direct din Google Maps, însă asta doar acolo Google oferă această facilitate și unde restaurantele au integrat-o.

Și în hărțile afișate în paginile de rezultate ale motorului său de căutare Google a început să evidențieze restaurantele care fac livrări și oferă opțiunea de ridicare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps
restaurante
livrari
takeout