WhatsApp lucrează la o funcție de editare a mesajelor

WhatsApp lucrează la o funcție de editare a mesajelor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 iun 2022

Mesajele trimise cu greșeli pe WhatsApp vor putea fi corectate, în sfârșit, după trimitere, în cadrul unei viitoare versiuni a celei mai populare aplicații de comunicare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Una dintre marile lacune pe care WhatsApp le are când este comparată cu alte aplicații de chat vine din faptul că nu există o funcție de editare, care să le permită utilizatorului să modifice un mesaj trimis.

În principiu, o funcție de editare este utilă pentru corectarea unui mesaj trimis cu greșeli, lucru care se întâmplă frecvent în cazul tastaturilor virtuale ale telefoanelor mobile, dar nu numai.

Tesla ar fi angajat o firmă de PR pentru a monitoriza angajații pe Facebook CITEȘTE ȘI Tesla ar fi angajat o firmă de PR pentru a monitoriza angajații pe Facebook

Din fericire, se pare că WhatsApp lucrează deja la o opțiune prin care pot fi modificate mesajele trimise, conform descoperirilor făcute în codul versiunii beta a aplicației pentru Android.

Problema este, cel puțin în stadiul actual, că WhatsApp nu ține o evidență a modificărilor, cum fac alte aplicații, inclusiv Telegram. O evidență a modificărilor poate ajuta destinatarul să vadă ce modificări au fost făcute, pentru a ști dacă o modificare reprezintă doar o corectare sau schimbă complet sensul unei idei.

Este posibil, însă, ca până în momentul lansării, WhatsApp să adauge și un istoric al modificărilor. Facebook, serviciu deținut tot de Meta, are istoric de modificări, ceea ce înseamnă că această funcție nu este străină inginerilor WhatsApp.

Chiar dacă indiciile legate de funcția de editare a mesajelor au fost descoperite în aplicația de Android, cu siguranță că această opțiune va fi lansată inclusiv pe iOS și desktop.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
comunicare
mesaje