WhatsApp poate fi securizat cu amprenta pe Android

WhatsApp poate fi securizat cu amprenta pe Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 nov 2019

Versiunea de WhatsApp pentru Android oferă acum posibilitatea securizării suplimentare a popularei aplicații de chat, prin intermediul senzorului de amprente.

Urmărește-ne și pe Google News

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

La mai bine de noua luni după ce securizarea pe baza amprentei a fost lansată pe iOS, WhatsApp oferă acum aceeași facilitate și pe platforma gestionată de Google.

Pentru a activa noua opțiune, utilizatorii trebuie să urmeze calea Settings > Account > Privacy. Aici, trebuie activată ultima opțiune din listă.

Odată activată, utilizatorii au la dispoziție alte câteva elemente pe care le pot configura. Pot alege timpul de la minimizarea aplicației după care să fie necesară scanarea amprentei (imediat, după 1 minut și după 30 de minute).

ULTIMA ORĂ Licitația 5G a fost amânată pentru prima jumătate a anului viitor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Licitația 5G a fost amânată pentru prima jumătate a anului viitor

De asemenea, se poate ascunde conținutul notificărilor până la deblocarea aplicației cu amprenta.

Asemenea aplicațiilor de banking sau managerelor de parole, opțiunea securizării cu amprenta la WhatsApp reprezintă un strat suplimentar de securitate pentru utilizatorii care folosesc oricum această măsură pentru deblocarea telefonului.

Pe de altă parte, pentru cei care au senzor de amprente pe telefon dar nu folosesc această opțiune pentru deblocare, scanarea amprentei la deschiderea WhatsApp reprezintă singura măsură de securitate biometrică ce protejează aplicația.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
android
amprenta