Vânzările mondiale de smartphone-uri au crescut pentru prima dată după 2 ani de scădere

Vânzările mondiale de smartphone-uri au crescut pentru prima dată după 2 ani de scădere
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2019

Vânzările mondiale de smartphone-uri au crescut cu 2% în ritm anual în trimestrul al treilea, până la 366 milioane unități, aceasta fiind prima perioadă de creștere după doi ani de scădere, arată un raport al firmei de cercetare de piață Strategy Analytics, publicat joi, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Grupul sud-coreean Samsung este în continuare lider mondial, urmat de grupul chinez Huawei, care și-a conservat poziția secundă în pofida sancțiunilor americane, și Apple, susține firma de cercetare de piață, arată Agerpres.

VIDEO&FOTO Apple lansează AirPods Pro CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Apple lansează AirPods Pro

"Piața mondială de smartphone-uri a crescut pentru prima dată după trimestrul trei 2017 grație unei competiție de prețuri și a inovațiilor precum ecranele mai mari și conectivitatea 5G" a declarat analistul Strategy Analytics, Linda Sui.

Pe următoarele locuri se situează alți doi producători chinezi: Xiaomi (9%) și Oppo (8%). 

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
telefoane