WhatsApp pregătește lansarea suportului pentru alte aplicații de comunicare

WhatsApp pregătește lansarea suportului pentru alte aplicații de comunicare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 feb 2024

În aproximativ o lună, WhatsApp, forțată de legislația europeană pentru piețe digitale, va implementa suportul pentru alte aplicații de chat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dick Brouwer, director pe partea de inginerie la WhatsApp, spune că deja compania este pregătită să suporte alte aplicații de comunicare.

Unul din ultimele aspecte pe care WhatsApp trebuie să le rezolve este facilitarea comunicării cu alte aplicații, dar păstrând, în același timp, criptarea acesteia, spune Brouwer.

Google și-a redenumit chatbotul inteligent și a lansat abonamente contra cost CITEȘTE ȘI Google și-a redenumit chatbotul inteligent și a lansat abonamente contra cost

Conform indiciilor descoperite în codul versiunii beta, WhatsApp va separa discuțiile purtate cu utilizatorii altor aplicații de cele purtate cu utilizatorii WhatsApp.

Astfel, va exista o listă separată, numită „Third-party chats”, unde vor fi listate discuțiile cu persoane care folosesc alte aplicații de comunicare.

De altfel, comunicarea cu utilizatorii altor aplicații va fi opțională. Utilizatorii vor trebui să activeze manual această opțiune pentru a putea comunica cu cei care folosesc Telegram, de exemplu.

Nu doar WhatsApp trebuie să ofere suport pentru alte aplicații de chat începând din luna marte. Și cealaltă aplicație de comunicare a Meta, Messenger, este vizată de legislația DMA și va comunica cu alte aplicații.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
whatsapp