Autoritatea pentru concurență din SUA reclamă Microsoft în instanță pentru concedierile la divizia de jocuri

Autoritatea pentru concurență din SUA reclamă Microsoft în instanță pentru concedierile la divizia de jocuri
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 feb 2024
Planurile Microsoft de a elimina 1.900 de locuri de muncă de la divizia de jocuri video contrazic declarațiile făcute de companie în fața unui tribunal din SUA, potrivit cărora va opera în mod independent Activision Blizzard, recent achiziționată, a transmis Comisia Federală pentru Comerț din SUA (FTC).
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
 
"Eliminarea anunțată a mii de locuri de muncă subminează capacitatea FTC de a ordona măsuri eficiente de remediere în cazul în care o instanță va constata ulterior că achiziția Activision Blizzard de către Microsoft încalcă legea", a declarat agenția într-o scrisoare adresată Curții de Apel din Circuitul 9 al SUA.
GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile OMV Petrom CITEȘTE ȘI GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile OMV Petrom

FTC, care se ocupă de reglementarea concurenței și anchetarea tranzacțiilor pe piața din SUA, a declarat că disponibilizările arată că fuziunea a creat zone de suprapunere și că instanța ar fi trebuit să întrerupă integrarea celor două companii de către Microsoft până când agenția își va finaliza procesul intern.

FTC a încercat fără succes să blocheze tranzacția anul trecut, iar un judecător federal a decis că fuziunea propusă poate merge mai departe. Agenția a făcut apel împotriva deciziei, iar instanța analizează în prezent cazul.
 
La sfârșitul lunii ianuarie, șeful diviziei de jocuri de la Microsoft, Phil Spencer, a anunțat că  va reduce 8% din cei 22.000 de angajați ai diviziei de jocuri, la proiectele Xbox și ZeniMax. Reducerile au fost cele mai mari dintre o serie de concedieri din industria jocurilor în ianuarie, inclusiv la Riot Games, Unity, Discord și Twitch. De asemenea, Microsoft i-a lăsat să plece pe președintele Blizzard, Mike Ybarra, și pe cofondatorul Allen Adham, care a ocupat funcția de director de design.
viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
activision blizzard
ftc