WhatsApp testează redarea automată a GIF-urilor

WhatsApp testează redarea automată a GIF-urilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 mai 2023

Cea mai folosită aplicație de comunicare este și una dintre puținele care nu oferă un suport complet pentru foarte popularul format grafic GIF, însă, acest lucru s-ar putea schimba în curând.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Printre multele lacune pe care inginerii WhatsApp încearcă să le remedieze în ultima vreme se numără și suportul pentru GIF-uri - WhatsApp nu redă GIF-uri decât după ce utilizatorul apasă butonul Play.

Acest lucru se va schimba curând, conform celei mai recente versiuni beta a aplicației de Android, care, la fel ca toate celelalte aplicații populare de comunicare, redă automat GIF-urile animate.

Meta Platforms vrea să atragă 7 miliarde de dolari printr-o a doua ofertă de obligațiuni CITEȘTE ȘI Meta Platforms vrea să atragă 7 miliarde de dolari printr-o a doua ofertă de obligațiuni

Abordarea WhatsApp în acest caz diferă puțin de cea a altor aplicații similare - animația va fi redată complet o dată, după care se va opri, nu se va repeta la infinit.

În acest fel, pe de o parte se evită transformarea GIF-urilor în elemente obositoare, care să abată atenția de la discuție și, pe de altă parte, se consumă mai puțină energie.

Deși nu este o funcționalitate esențială, îmbunătățirea suportului pentru GIF-uri reprezintă încă un pas făcut de Meta pentru aducerea la zi a WhatsApp, care începuse în ultimii ani să pară un serviciu depășit, care nu poate ține pasul cu numeroasele alternative.

Rămâne de văzut când va fi implementată noua funcționalitate în versiunea finală de WhatsApp pentru Android și când va ajunge aceasta și pe iPhone.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
whatsapp
gif