WhatsApp va facilita utilizatorilor retractarea mesajelor trimise din greșeală

WhatsApp va facilita utilizatorilor retractarea mesajelor trimise din greșeală
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 feb 2017

Populara aplicație de chat WhatsApp ar putea oferi în curând o opțiune prin care mesajele expediate din greșeală să poată fi retrase rapid.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Opțiunea, disponibilă în acest moment în cadrul versiunilor de test ale aplicației, permite unui utilizator să retracteze un mesaj trimis, înainte ca acesta să fie citit de către destinatar.

Această opțiune nu trebuie confundată cu cea care permite ștergerea mesajelor și care era disponibilă și până acum. Ștergerea mesajelor se poate face oricând, indiferent când a fost expedierea ori dacă mesajele au fost sau nu citite.

De cealaltă parte, retractarea este un instrument prin care utilizatorul poate evita o posibilă situație jenantă sau neînțelegere, datorată unui mesaj trimis din greșeală sau grabă. Această retractare pare să fie disponibilă doar înainte ca destinatarul să fi apucat să citească mesajul.

Facebook integrează inteligența artificială în funcția de căutare a rețelei sale sociale CITEȘTE ȘI Facebook integrează inteligența artificială în funcția de căutare a rețelei sale sociale

Retractarea din WhatsApp pare să funcționeze într-un mod similar funcției UndoSend din Gmail, care permite rechemarea unui mail după cel mult 30 de secunde de când a fost trimis. În cazul de față, nu este clar dacă WhatsApp va folosi o astfel de întârziere a expedierii, care ar putea îngreuna comunicarea prin creșterea timpului de trimitere / primire.

În același timp, WhatsApp testează în prezent o funcție prin care utilizatorii dintr-un grup își pot face cunoscute automat unul altuia coordonatele geografice pentru a se putea găsi mai ușor în cazul întâlnirilor (sau protestelor).

Deocamdată, ambele facilități sunt în stadiu de test și nu se știe când vor ajunge în versiunile finale ale aplicațiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
chat