Windows 10 va rula aplicații de Android

Windows 10 va rula aplicații de Android
scris 2 dec 2020

Microsoft lucrează la o tehnologie care le va permite dezvoltatorilor să porteze pe Windows aplicațiile de Android cu modificări minime de cod.

Producătorul Windows-ului va lansa anul viitor ceea ce numește “Project Latte” - un sistem prin care aplicațiile dezvoltate pentru Android vor putea rula pe Windows 10.

Subsistemul care va permite rularea aplicațiilor de Android va fi bazat pe Windows Subsystem for Linux, cel care urmează să primească suport pentru accelerarea hardware, îmbunătățind astfel performanța acestor aplicații.

Surpriză - Samsung poate renunța anul viitor la gama de telefoane premium Galaxy Note CITEȘTE ȘI Surpriză - Samsung poate renunța anul viitor la gama de telefoane premium Galaxy Note

Cu viitorul subsistem, aplicațiile de Android ar urma să ruleze direct sau doar cu puține modificări pe Windows.

Microsoft nu va putea include în Windows și Play Services, platforma pe care Google a dezvoltat-o doar pentru dispozitivele cu Android și Chrome OS. Asta înseamnă că dezvoltatorii vor trebui să elimine din aplicații referirile la Play Services înainte ca acestea să poată rula pe Windows.

În prezent, opțiunile pentru rularea pe Windows a aplicațiilor de Android sunt limitate. Există programe care emulează întregul Android, iar suportul oficial Microsoft este limitat la doar câteva telefoane Samsung.

Microsoft a mai cochetat cu această idee, lucrând în urmă cu mai mulți ani la un proiect pe care-l numea Astoria, dar la care a renunțat.

Dacă “Project Latte” nu va avea aceeași soartă, acesta ar urma să fie implementat cu ocazia lansării update-ului de Windows 10 din toamna anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 10
aplicații
android