Windows 11 va facilita reinstalarea rapidă a aplicațiilor la schimbarea PC-ului

Windows 11 va facilita reinstalarea rapidă a aplicațiilor la schimbarea PC-ului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 mai 2022

Microsoft lucrează la o funcție de restaurare a aplicațiilor, care ar trebui să ajute utilizatorii și dezvoltatorii care cumpără sau testează un PC să-și instaleze rapid aplicațiile folosite în mod curent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cu o foarte, foarte mare întârziere, Microsoft începe lucrul la o funcție de restaurare a aplicațiilor, funcție pe care rivalii de la Apple și Google o oferă de mulți ani pe iOS și Android.

Restaurarea aplicațiilor se asigură că aplicațiile folosite la ultimul backup vor putea fi reinstalate automat atunci când utilizatorul se loghează pe un alt dispozitiv, cum se întâmplă, de exemplu, când este achiziționat un PC nou.

Cel puțin 20 de jocuri importante vor fi disponibile pentru casca PlayStation VR2 în momentul lansării CITEȘTE ȘI Cel puțin 20 de jocuri importante vor fi disponibile pentru casca PlayStation VR2 în momentul lansării

În prezent, Windows nu oferă o astfel de facilitate, astfel că la cumpărarea unui nou PC utilizatorul trebuie să-și caute, să-și instaleze și să-și reconfigureze toate aplicațiile de care are nevoie.

Restaurarea aplicațiilor din Windows 11 se va face prin magazinul oficial de aplicații, Microsoft Store, ceea ce este normal - așa se procedează și Android și iOS.

Problema este că, spre deosebire de App Store și Google Play, în Microsoft Store nu se găsesc toate aplicațiile disponibile pentru Windows. Este o problemă pentru că aplicațiile care nu sunt în Microsoft Store nu vor putea fi restaurate.

Pentru ca această facilitate să fie cu adevărat utilă, Microsoft trebuie să continue eforturile de a convinge dezvoltatorii să-și publice aplicațiile în Microsoft Store, ceea ce până acum nu a reușit decât într-o mică măsură.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 11
aplicații
microsoft