Xiaomi a fost lider mondial pe piața smartphone-urilor în luna iunie

Xiaomi a fost lider mondial pe piața smartphone-urilor în luna iunie
scris 9 aug 2021

Cel puțin pentru o lună, chinezii de la Xiaomi au fost lideri la nivel global pe piața smartphone-urilor, asta după ce au fost pe primul loc și în Europa în al doilea trimestru.

Pentru prima oară în istoria companiei, Xiaomi a fost lider mondial pe piața smartphone-urilor în luna iunie, conform unei analize realizate de Counterpoint Research.

Fără să ofere cifre concrete privind vânzările, Counterpoint spune că livrările Xiaomi au crescut cu 26% în luna iunie, comparativ cu luna mai. Astfel, firma chineză a ajuns să vândă mai mult decât Samsung și Apple.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Analiza arată, însă, că Xiaomi a vândut aproape 800 de milioane de smartphone-uri din 2011, când a fost înființată.

Ascensiunea rapidă din ultimul an a Xiaomi este pusă, în primul rând, pe seama căderii Huawei. Xiaomi a fost compania care a știu cel mai bine să preia utilizatorii pierduți de Huawei, în urma embargoului american.

În luna iunie, Xiaomi a profitat și de faptul că Samsung a produs mai puține smartphone-uri. Fabrica din Vietnam, una dintre cele mai importante pentru producătorul coreean, și-a redus mult producția din cauza noului val de COVID-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
smartphone