Yahoo ar putea renunța la principalele sale servicii, inclusiv Yahoo Mail

Yahoo ar putea renunța la principalele sale servicii, inclusiv Yahoo Mail
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 dec 2015

Yahoo ar putea vinde activitățile de bază, inclusiv Yahoo Mail, măsura urmând să fie discutată la o serie de întâlniri între membrii board-ului, care vor avea loc zilele acestea, au declarat surse din interiorul companiei pentru Wall Street Journal (WSJ).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Activitățile de bază ale Yahoo sunt reprezentate de serviciile de internet, inclusiv motorul de căutare, serviciul de e-mail și divizia de știri. Potrivit analiștilor, printre potențialii cumpărători se numără fonduri de investiții și companii din domeniul telecomunicațiilor.

Yahoo se confruntă cu probleme de mult timp, printre care rezultatele financiare sub așteptări și declinul acțiunilor companiei, iar directorul executiv, Marissa Mayer, nu a reușit până acum să găsească o rezolvare. Astfel, o altă măsură care ar urma să fie dezbătută la ședințele care vor avea loc miercuri, joi și vineri, este demiterea acesteia.

Un alt subiect care va fi discutat de board-ul Yahoo este planul de separare a unei participații în valoare de circa  30 de miliarde de dolari la Alibaba Holding Group. În urma operațiunii ar urma să fie creată o nouă companie, destinată serviciilor oferite de Yahoo pentru firmele de talie mică.

Veniturile Yahoo au crescut cu 6,8% în perioada iulie-septembrie, sub așteptările investitorilor și ale analiștilor, iar rezultatele financiare al companiei au arătat o scădere de 5% a acțivităților de bază.

După publicarea informațiilor privind posibila vânzare, acțiunile companiei au crescut cu  circa 7% pe bursa de la New York.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
yahoo mail
alibaba
marissa mayer