Yahoo concediază peste 20% din forța sa de muncă

Yahoo concediază peste 20% din forța sa de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2023

Yahoo a anunțat că intenționează să concedieze mai mult de 20% din forța de muncă totală, ca parte a unei restructurari majore a diviziei sale de tehnologie pentru publicitate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reducerile vor afecta aproape 50% dintre angajații din domeniul tehnologiei pentru publicitate ai Yahoo, până la sfârșitul acestui an, inclusiv aproape 1.000 de angajați în această săptămână, a spus compania.

Compania germană Hays Technology Solutions deschide un nou centru în România și lansează angajări CITEȘTE ȘI Compania germană Hays Technology Solutions deschide un nou centru în România și lansează angajări

Yahoo, care este deținută de firma de capital privat Apollo Global Management, de la o achiziție de 5 miliarde de dolari efectuată în în 2021, a adăugat că această măsură va permite companiei să își reducă concentrarea și să investească în afacerea sa emblematică din domeniul publicității, numită DSP.

Restructurarea a fost decisă din cauză că mulți agenți de publicitate și-au redus bugetele de marketing, ca răspuns nivelul record alinflației și la incertitudinea continuă cu privire la o recesiune, scrie News.ro.

O serie de companii americane, de la Goldman Sachs Group la Alphabet, au concediat, de asemenea, mii de persoane în acest an, pentru a se proteja de scăderea cererii cauzată de inflația ridicată și creșterea ratelor dobânzilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
concedieri