YouTube interzice conturile deținute și operate de talibani

YouTube interzice conturile deținute și operate de talibani
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2021

YouTube, divizie a grupului Alphabet, a anunțat marți că interzice conturile deținute sau operate de talibani, companiile americane din sectorul mediei sociale încercând să își clarifice regulile în privința grupării care a preluat puterea în Afganistan, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce forțele conduse de SUA și-au retras cea mai mare parte a trupelor rămase în Afganistan luna trecută, campania talibanilor s-a accelerat pe măsură ce apărarea armatei afgane s-a redus, scrie News.ro.

BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020 CITEȘTE ȘI BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020

Insurgenții talibani au intrat duminică în capitala Kabul. Întoarcerea lor a stârnit temeri privind reprimarea libertății de exprimare și a drepturilor omului, în special a drepturilor femeilor, și îngrijorarea că țara ar putea deveni din nou un punct fierbinte pentru terorismul global.

Financial Times a relatat că serviciul de mesagerie WhatsApp al Facebook a închis o linie de asistență pentru reclamații înființată de talibani, după ce a preluat controlul asupra Kabulului.

Un purtător de cuvânt al WhatsApp a refuzat să comenteze acțiunea, dar a declarat că serviciul este obligat să interzică conturile care par să se prezinte ca fiind conturi oficiale ale talibanilor, ca parte a legilor privind sancțiunile SUA.

Numărul destinat plângerilor, care era o linie telefonică de urgență pentru ca civilii să raporteze violența, jafurile sau alte probleme, a fost blocat de Facebook marți, împreună cu alte canale oficiale talibane, se arată în raport.

Facebook a anunțat că desemnează talibanii ca fiind un grup terorist și că îi interzice și conținutul care îl susține de pe platformele sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
talibani