YouTube nu mai afișează numărul exact de abonați

YouTube nu mai afișează numărul exact de abonați
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 sep 2019

Începând de luna aceasta, YouTube va înlocui cifra exactă de abonați ai unui canal cu o aproximare, măsură criticată de o parte a creatorilor de conținut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În locul unei cifre exacte, precum 575.945, spre exemplu, numărul de abonați din dreptul unui canal de YouTube va fi aproximat de forma 575K.

Google a justificat schimbarea prin faptul că vrea să omogenizeze formatul în care este afișat numărul abonaților pe toate platformele și pe toate tipurile de dispozitive. Până acum, această informație era afișată într-un fel pe smartphone și în alt fel pe desktop.

Modificarea vizează doar informația afișată public sub clipurile video sau în paginile de căutare. Creatorii de conținut vor putea în continuare să vadă numărul exact al abonaților pe care-l au în cadrul secțiunilor de analiză din YouTube Studio.

Google va plăti 200 de milioane de dolari pentru închiderea unei investigații în SUA legată de confidențialitatea datelor copiilor pe YouTube CITEȘTE ȘI Google va plăti 200 de milioane de dolari pentru închiderea unei investigații în SUA legată de confidențialitatea datelor copiilor pe YouTube

Doar în cazul canalelor cu peste 1.000 de abonați se va face această aproximare. Canalele cu mai puțini abonați vor fi însoțite în continuare de numărul exact al acestora.

Aproximarea va fi făcută și prin YouTube Data API, astfel că numărul scurt va fi afișat și pe platformele terțe, care monitorizează numărul de abonați pe mai multe rețele sociale, precum Social Blade.

Și Instagram a cochetat anul acesta cu ideea ascunderii numărului de like-uri din dreptul postărilor, pentru a reduce din focusul și presiunea pusă de creatorii de conținut pe acest indicator.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
video
abonați
google