YouTube nu mai lasă copiii să facă live streaming

YouTube nu mai lasă copiii să facă live streaming
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 iun 2019

Minorilor le va mai fi permis să realizeze transmisiuni directe pe YouTube doar supervizați de un adult.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

YouTube și-a actualizat politicile după noul scandal legat de modul în care gestionează conținutul cu minori, blocând accesul acestora la funcția de live streaming. Copiii mai pot face live streaming doar dacă au în preajmă un adult.

De asemenea, algoritmul platformei este modificat astfel încât să nu mai recomande clipuri în care apar copii în “situații riscante”.

Modificările vin după ce o investigație a publicației New York Times a arătat că YouTube recomandă clipuri cu minori parțial îmbrăcați celor care urmăresc filmări cu temă sexuală.

iOS 13 oferă o nouă opțiune pentru protejarea datelor de localizare CITEȘTE ȘI iOS 13 oferă o nouă opțiune pentru protejarea datelor de localizare

În luna februarie, YouTube a decis să blocheze comentariile pentru aproape toate clipurile în care apar minori, după ce s-a descoperit că platforma nu face nimic pentru a cenzura comentariile ofensatoare la adresa acestora.

Acum, YouTube crede că a rezolvat cel puțin parțial această nouă problemă, după ce a impus limitări algoritmului de recomandări, limitări care ar viza zeci de milioane de clipuri video.

Oficialii YouTube spun că nu vor opri complet recomandările pentru filmările cu minori, pentru că astfel ar afecta grav veniturile canalelor care dezvoltă conținut pentru aceștia și care se bazează pe afișările venite ca urmare a acestor recomandări.

Cei de la YouTube susțin că au făcut modificări și în ceea ce privește inteligența artificială folosită pentru moderarea conținutului, astfel încă aceasta să fie și mai eficientă în ceea ce privește descoperirea și eliminarea conținutului nepotrivit.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
recomandari
inteligenta artificiala