YouTube va avea o secțiune specială pentru știri

YouTube va avea o secțiune specială pentru știri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 oct 2023

În vreme ce alte platforme sociale își mută atenția de la știri, pentru a scăpa de presiunea autorităților de reglementare, YouTube anunță un hub dedicat știrilor și un program pentru motivarea financiară a publicării știrilor video în format vertical.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

YouTube va avea o secțiune dedicată special știrilor, în care vor apărea doar filmările instituțiilor de presă cu autoritate.

Alături de înregistrările video, aici vor putea fi găsite transmisiuni directe, podcast-uri și, bineînțeles, Shorts (clona de TikTok a YouTube).

Instagram își cere scuze după ce a etichetat palestinieni drept teroriști CITEȘTE ȘI Instagram își cere scuze după ce a etichetat palestinieni drept teroriști

Din secțiune de știri, utilizatorii vor putea intra pe paginile dedicate diverselor subiecte, unde noutățile video vor fi marcate cu pictograma unui ziar.

Noua secțiune de știri va fi implementată în perioadă următoare pe versiunea mobilă și va fi disponibilă în aproximativ 40 de țări. Ulterior, aceasta va ajunge și pe desktop.

În același timp, YouTube lansează programul Shorts Innovation Program for News, prin care va motiva financiar publicarea știrilor în format video vertical.

În prima fază, 20 de organizații din 10 țări vor primi pentru asta 1,6 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
știri
presă
video