Zoom cumpără un startup specializat în criptare

Zoom cumpără un startup specializat în criptare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 mai 2020

Cea mai în vogă aplicație de comunicare video își continuă planurile de consolidare a securității și intimității utilizatorilor cu o achiziție care o va ajuta în ceea ce privește criptarea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După un val de probleme de securitate și intimitate, ieșite la lumină în timp ce popularitatea aplicației începea să explodeze, Zoom a promis că vreme de 90 de zile se va concentra exclusiv pe aceste aspecte și le va îmbunătăți considerabil.

În ultimele săptămâni, Zoom a reparat o serie de probleme, însă, pentru altele are nevoie de tehnologii pe care nu le deține. Așa se face că Zoom tocmai a anunțat prima achiziție din istoria companiei.

Fortnite este jucat de 350 de milioane de oameni CITEȘTE ȘI Fortnite este jucat de 350 de milioane de oameni

Prima companie cumpărată de Zoom este Keybase, un startup cu 25 de angajați din New York, specializat în criptarea end-to-end. Fără îndoială, Zoom va folosi tehnologia achiziționată și pe cei 25 de specialiști pentru a cripta comunicările video realizate de utilizatorii săi.

Criptarea end-to-end este una din minciunile cu care cei de la Zoom au fost prinși în ultima vreme. Deși prezentările aplicației promiteau această facilitate, în realitate, criptarea folosită de zoom nu acoperea întreaga legătură dintre utilizatori.

Nu a fost anunțată valoarea tranzacției, însă oficialii Zoom au ținut să specifice că funcția de criptare end-to-end va fi oferită doar pentru utilizatorii plătitori, nu și pentru cei care folosesc gratuit serviciul.

Luna trecută, Zoom l-a angajat pe fostul șef pe partea de securitate de la Facebook, Alex Stamos, în calitate de consultant pentru probleme de securitate și intimitate - exact ariile pe care Zoom se concentrează acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
zoom
criptare
comunicare