Zuckerberg dă explicații în Congres pe 11 aprilie în legătură cu Cambridge Analytica

Zuckerberg dă explicații în Congres pe 11 aprilie în legătură cu Cambridge Analytica
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2018

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a acceptat să se explice în legătură cu scandalul exploatării datelor personale ale utilizatorilor rețelei de socializare de către societatea Cambridge Analytica într-o audiere în Camera americană a Reprezentanților pe 11 aprilie, au anunțat aleși, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Audierea va avea loc pe 11 aprilie la ora locală 10. (17.00, ora României) în Comisia pentru Comerț și Energie din cadrul Camerei, au confirmat președintele republican al acesteia Greg Walden și democratul Frank Pallone, care speră că această audiere ”le va permite americanilor să înțeleagă mai bine ceea ce devin datele lor personale online”, scrie News.ro

”Apreciem că Zuckerberg acceptă să fie audiat de Comisie și abia așteptăm să ne răspundă la întrebări pe 11 aprilie”, au declarat parlamentarii.

Numărul utilizatorilor afectați în cazul Cambridge Analytica este de 87 de milioane. Facebook avertizează că, în fapt, toți utilizatorii rețelei ar fi putut fi victimele unor atacuri similare CITEȘTE ȘI Numărul utilizatorilor afectați în cazul Cambridge Analytica este de 87 de milioane. Facebook avertizează că, în fapt, toți utilizatorii rețelei ar fi putut fi victimele unor atacuri similare

Aceasta ar urma să nu fie singura audiere a lui Zuckerberg în Congres, unde cazul Cambridge Analytica a provocat un sacndal.

Societatea folosită de echipa de campanie a lui Donald Trump în 2016 este acuzată că a exploata bdatele personale a 87 de milioane de utilizatori ai facebook, fără ca ei să știe acest lucru.

Tânărul CEO a fost să dea explicații în Comisia Juridică a Senatului american pe 10 aprilie, alături de omologii săi de la Google, Sundar Pichai, și Twitter Jack Dorsey.

Participarea sa nu a fost confirmată, însă senatoarea democrată din Californie Dianne Feinstein a declarat pentru ziarul San Francisco Chronicle că Mark Zuckerberg ar fi acceptat principiul unei audieri în Senat.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
mark zuckerberg