Lanțul american de farmacii CVS Health vrea să cumpere compania de asigurări medicale Aetna, pentru 68 de miliarde de dolari

Lanțul american de farmacii CVS Health vrea să cumpere compania de asigurări medicale Aetna, pentru 68 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2017

CVS Health, cel mai mare lanț de farmacii din Statele Unite, este pe cale să cumpere compania de asigurări medicale Aetna, pentru 68 de miliarde de dolari, într-o tranzacție care va crea un nou gigant al industriei medicamentelor comercializate cu prescripție medicală, relatează Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Aetna, a treia mare companie de asigurări medicale din Statele Unite în funcție de vânzări, va primi o ofertă de 207 dolari pe acțiune, au declarat persoane apropiate situației, scrie News.ro.

Preluarea, care ar reconfigura piața americană a medicamentelor cu prescripție, este văzută drept o măsură defensivă, înainte de posibila intrare pe piața farmaceutică a retailerului online Amazon.

În ultimele luni, Amazon a obținut autorizații pentru vânzări en-gros din partea autorităților americane, provocând zvonuri că ar putea începe să comercializeze medicamente cu prescripție medicală prin intermediul platformei sale online.

Tranzacție: FUCHS, cel mai mare producător independent de lubrifianți, a cumpărat afacerea distribuitorului din România CITEȘTE ȘI Tranzacție: FUCHS, cel mai mare producător independent de lubrifianți, a cumpărat afacerea distribuitorului din România

Aetna a fost nevoită să renunțe la un acord de preluare convenit cu compania concurentă Humana, în valoare de 37 de miliarde de dolari, după ce acordul a fost blocat de autoritățile de reglementare, îngrijorate de impactul asupra concurenței și cumpărătorilor.

Din motive similare, Departamentul de Justiție a blocat o fuziune de 54 de miliarde de dolari între companiile Anthem și Cigna.

Analiștii speculează că Humana, Anthem și Cigna ar putea analiza fuziuni cu retaileri mari, pentru a contracara creșterea prețurilor medicamentelor și a costurilor, legate de legea Affordable Care Act (Obamacare).

Retaileri americani mari, cum sunt Walgreens și Walmart, sunt considerați posibili cumpărători pentru aceste companii de asigurări medicale, potrivit analiștilor și bancherilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
cvs health
aetna