60% dintre titularii de conturi pe platformele de streaming își împărtășesc parolele cu cel puțin o persoană

60% dintre titularii de conturi pe platformele de streaming își împărtășesc parolele cu cel puțin o persoană
scris 20 nov 2020

Șase din zece persoane (60%) își împărtășesc parolele conturilor pe care le au pe platformele de streaming cu cel puțin o altă persoană, cum ar fi membrii familiei și prietenii, iar unul din trei titulari de cont și-au împărtășit serviciile cu alte două sau mai multe persoane, arată o analiză realizată de specialiștii Eset.

Potrivit blogului din România al Eset, în urma unui sondaj a reieșit faptul că, în funcție de serviciile media utilizate, la nivel global Amazon Prime era în preferințe - cu 50%, urmat de Netflix (47%), YouTube TV (28%) și Spotify (23%). Restul procentelor era înregistrat de alte platforme precum Now TV, Disney+ și Sky, scrie Agerpres.

Play TV, un nou serviciu de televiziune smart, lansat în România CITEȘTE ȘI Play TV, un nou serviciu de televiziune smart, lansat în România

În acest context, 60% dintre oameni au declarat că își împărtășesc conturile pe care le au pe astfel de platforme cu cel puțin o altă persoană (membrii familiei sau prieteni), în timp ce un titular din trei și-a împărtășit serviciile cu alte două sau mai multe persoane.

De asemenea, o persoană din cinci recunosc faptul că au dezvăluit parola cu voce tare, iar 7,5% dintre respondenți prin intermediul unui mesaj text.

În același context al siguranței parolelor, 14% dintre persoanele chestionate au afirmat că folosesc aceleași parole pentru mai multe conturi online, ceea ce înseamnă că pot deveni alegeri ușoare pentru infractori.

"Reciclarea parolelor nu este o idee bună, chiar dacă parola este ceva de genul 'Afeg45t3@4DFew/15f][_}1'. Parolele complexe sunt mai puternice împotriva atacurilor în care hackerii folosesc ingineria socială și cercetarea open source pentru a vă identifica parola... dar, prin duplicarea ei oriunde pe internet, șansa de a fi compromisă crește chiar dacă parola dvs. nu este foarte simplă, cum ar fi numele copilului dvs. Cu toate acestea, înțeleg că majoritatea oamenilor (52%) doresc să își împărtășească conturile și, prin urmare, trebuie să ofere parola. Introducerea unei parole complexe poate fi o experiență frustrantă, dar putem face acest lucru mai ușor cu ajutorul managerilor de parole. Majoritatea utilizatorilor vor dori, de asemenea, să introducă detaliile lor pe mai multe dispozitive, cum ar fi televizor, laptop și smartphone. Prin urmare, sfatul meu ar fi să folosiți o frază de acces formată din cel puțin trei cuvinte aleatorii cu semne de punctuație sau numere, pentru a separa cuvintele. Acest lucru vă va face să vă amintiți expresia de acces mult mai ușor când sunteți nevoiți să o introduceți. De asemenea, este o idee bună să vă schimbați parolele serviciilor media o dată pe an. Acest lucru va elimina persoanele care au avut acces în ultimul an și care poate nu ar trebui să mai aibă", susține Jake Moore, expert Eset.

Cu toate acestea, în urma sondajului de specialitate, a reieșit faptul că puțin peste un sfert (26%) dintre respondenți apelează la un manager de parole. Acest lucru înseamnă că trei din patru persoane care nu profită de stocarea parolelor în siguranță au un alt mod de a-și aminti toate credențialele, fie prin scrierea lor, fie prin utilizarea doar a câtorva parole și de obicei un cuvânt comun cu majuscule sau un nume cu un număr la sfârșit.

Experții în securitate cibernetică recomandă utilizatorilor de Internet să descarce un manager de parole de încredere, pe care să-l instaleze pe smartphone, tabletă și laptop.

"Aceste instrumente sunt foarte robuste și veți fi singurul eligibil pentru acces, păstrând potențialii hackeri departe de parolele dvs", susțin specialiștii.

Sondajul privind comportamentul utilizatorilor de platforme de streaming față de oferirea propriilor parole altor persoane a fost derulat pe Twitter și a înregistrat peste 2.700 de răspunsuri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
streaming
parole