A murit magnatul media american Sumner Redstone, al cărui imperiu include Viacom și CBS

A murit magnatul media american Sumner Redstone, al cărui imperiu include Viacom și CBS
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2020

Magnatul media american Sumner Redstone, care a creat din lanțul de cinematografe familiale un imperiu care include CBS și Viacom, a murit marți seară la vârsta de 97 de ani, a anunțat miercuri National Amusements, holdingul familial, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El a rămas președinte al Consiliului de administrație al CBS și Viacom până în 2016, când, cu o sănătate în declin, a renunțat în contextul unei lupte pentru putere între familia sa, acționarul majoritar, și managerii celor două societăți, scrie News.ro.

FOTO WhatsApp introduce o lupă, încearcând să combată informațiile false cu o funcție de căutare CITEȘTE ȘI FOTO WhatsApp introduce o lupă, încearcând să combată informațiile false cu o funcție de căutare

Viacom și CBS s-au regrupat de la sfârșitul lui 2019 într-o societate care a administrat canalele de televiziune CBS, MTV, Comedy Central, Nickelodeon sau Showtime, studiourile Paramount și Miramax, precum și casa de editură Simon & Schuster.

Noua societate figurează cu Disney, Time Warner sau 21st Century Fox printre cele mai importante companii americane de televiziune și cinema.

Născut Sumner Murray Rothstein pe 27 mai 1923 la Boston (numele de familie, de origine evreiască, a fost schimbat în Redstone în 1940), era absolvent de Harvard și a fost în serviciul armatei americane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

El s-a alăturat în 1954 unei societăți create de tatăl său, pe care a redenumit-o National Amusements și a lucrat mult pentru a o transforma în cea mai importantă din Statele Unite, contribuind în special la popularizarea multiplexurilor.

După ce a supraviețuit miraculos unui incendiu în 1979, el a condus în anii 1980 și 1990 lupte memorabile pentru a controla studiourile de cinema Paramount, apoi trusturile de televiziune Viacom (proprietar al MTV) și CBS.               

Viacom a absorbit CBS în 2000, înainte ca societățile să se separe din nou în 2006.           

Căsătorit și divorțat de două ori, Sumner Redstone are doi copii: Brent, cu care a rupt legăturile în 2007, și Shari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sumner redstone
cbs
viacom