Birourile de la Londra ale companiei Fox, deținută de Rupert Murdoch, au fost percheziționate de Comisia Europeană

Birourile de la Londra ale companiei Fox, deținută de Rupert Murdoch, au fost percheziționate de Comisia Europeană

Rupert Murdoch

Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2018

Birourile de la Londra ale companiei Fox, al cărei președinte este Rupert Murdoch, au fost percheziționate de anchetatori de la Comisia Europeană în urma unor acuzații pentru monopol în domeniul transmisiunilor sportive, a dezvăluit The Daily Telegraph.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea de reglementare în domeniul concurenței a obținut acces în birourile companiei din Hammersmith, în vestul Londrei, marți dimineață, de unde au ridicat documente și fișiere, scrie News.ro

Detalii despre această anchetă secretă, aflată abia la început, urmează să fie dezvăluite.

Încep lucrările de reparații la podul de la Mărăcineni. Vor fi impuse restricții de circulație între Muntenia și Moldova CITEȘTE ȘI Încep lucrările de reparații la podul de la Mărăcineni. Vor fi impuse restricții de circulație între Muntenia și Moldova

Clădirea în care au intrat anchetatorii este sediul birourilor administrative ale Fox Networks.

Comisia Europeană a confirmat că investighează companii media din tot spațiul comunitar în baza unor suspiciuni de asociere ilegală în domeniul drepturilor de autor și de transmisie a unor competiții sportive.

"Comisia este îngrijorată cu privire la faptul că unele companii implicate au încălcat regulile de piață care interzic cartelurile și practicile anticoncurențiale", potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Însă Comisia a arătat că astfel de percheziții nu reprezintă o recunoaștere a vinovăției.

"Inspecțiile neanunțate sunt un pas preliminar în vederea descoperirilor practicilor anticompetitive", adaugă CE. "Faptul că anchetatorii efectuează astfel de inspecții nu înseamnă că aceste companii sunt vinovate de comportament anticompetitiv sau că acest lucru prejudiciază rezultatul anchetei în sine". 

Autor:

viewscnt
Afla mai multe despre
rupert murdoch
fox