Comcast a învins Twenty-First Century Fox în lupta pentru preluarea Sky, cu o ofertă de 40 de miliarde de dolari

Comcast a învins Twenty-First Century Fox în lupta pentru preluarea Sky, cu o ofertă de 40 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 sep 2018

Comcast, cel mai mare operator de televiziune prin cablu din SUA, a învins Twenty-First Century Fox, companie a magnatului media Rupert Murdoch, în lupta pentru Sky, oferind 30,6 miliarde de lire sterline (40 miliarde dolari), într-o licitație dramatică pentru preluarea grupului care oferă servicii de televiziune contra cost, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul american Comcast a oferit 17,28 de lire pe acțiune pentru a deveni acționarul principal al Sky, companie listată la bursa din Londra, depășind oferta de 15,67 lire pe acțiune a Fox, a anunțat agenția britanică pentru fuziuni și achiziții Takeover Panel, potrivit News.ro.

Trustul de media paneuropean Sky, cel mai mare de pe continent și lider pe piața serviciilor de televiziune cu plată, este deținut în proporție de 39,14% de miliardarul american Rupert Murdoch, prin 21st Century Fox.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/media-advertising-csr/comcast-anunta-o-oferta-ferma-de-22-miliarde-lire-sterline-pentru-trustul-european-de-media-sky-18081826

Informațiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere și cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Preluarea Sky va transforma grupul Comcast, care are sediul central în Philadelphia, proprietarul NBC network și Universal Pictures, în cel mai mare operator de televiziune prin cablu cu plată la nivel global, cu circa 52 de milioane de clienți.

Postul de televiziune Profit.ro a fost lansat CITEȘTE ȘI Postul de televiziune Profit.ro a fost lansat

Președintele și directorul general Brian Roberts consideră Sky o modalitate de compensare a declinului de abonați ai serviciilor tradiționale de televiziune prin cablu pe piața sa principală, Statele Unite, în condițiile în care clienții migrează către Netflix și Amazon.

”Este o zi extraordinară pentru Comcast. Această achiziție ne va permite să ne mărim rapid, eficient și considerabil baza de clienți și să ne dezvoltăm internațional”, a spus Roberts.

Oferta făcută de Comcast reprezintă o lovitură pentru ambiția lui Rupert Murdoch, care dorea de mult timp să obțină controlul asupra Sky, dar și pentru grupul american de divertisment Walt Disney, care ar fi fost proprietarul final.

Disney a încheiat un acord separat de 71 de miliarde de dolari pentru preluarea majorității activelor de film și televiziune ale Fox, inclusiv o participație de 39% la Sky, și ar fi devenit unucul proprietar dacă oferta Fox ar fi avut succes.

Oferta Comcast a fost majorată de la nivelul cu care a intrat în licitație, de 14,75 lire pe unitate, în timp ce acțiunile Sky au închis vineri la 15,85 lire pe unitate.

Directorul general al Sky, Jeremy Darroch, a spus că victoria Comcast este începutul unui nou capitol.

”Sky nu a rămas niciodată pe loc și împreună cu Comcast dezvoltarea noastră va crește”, a spus Darroch.

viewscnt
Afla mai multe despre
comcast
sky
preluare
oferta
twenty first century
rupert murdoch