Concedieri la cel mai mare trust de presă german

Concedieri la cel mai mare trust de presă german
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2023

Cel mai mare trust de presă german, care deține ziarele Bild, Welt și Politico, cu peste 16.000 de angajați în 40 de țări, a anunțat un amplu program de reorganizare care include și concedieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Trustul de presă german Axel Springer își propune să îmbunătățească câștigurile de la ziarele sale Bild și Welt cu 100 de milioane de euro (106,08 milioane de dolari) în următorii trei ani prin creșteri ale veniturilor și economii de costuri, inclusiv reduceri de locuri de muncă, a declarat marți grupul de media pentru Reuters.

ULTIMA ORĂ Aramco a semnat o scrisoare de intenție cu Renault pentru intrarea în compania de motoare, cu uzină la Mioveni CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Aramco a semnat o scrisoare de intenție cu Renault pentru intrarea în compania de motoare, cu uzină la Mioveni

Compania nu a dat o cifră precisă pentru câte locuri de muncă ar fi afectate de reorganizare, însă a spus că acestea vor fi suplimentare concedierilor create prin utilizarea tehnologiei și că încearcă să evite rezilierile involuntare, scrie Adevarul.

„Producția jurnalistică devine un produs din ce în ce mai susținut și automatizat din punct de vedere tehnic”, a declarat directorul executiv Mathias Doepfner într-un comunicat.

"Acest lucru înseamnă o reorganizare a redacțiilor și o schimbare a personalului și a costurilor. Înțelegerea acestei schimbări este esențială pentru viabilitatea viitoare a unei edituri", a spus el.

Doepfner a justificat ținta spunând că Bild și Welt s-ar afla într-o „situație dificilă, periculoasă” în câțiva ani dacă nu s-ar face nimic.

Axel Springer are o prezență în peste 40 de țări și deține ziarele germane Bild și Welt, precum și site-ul de știri în limba engleză Politico, pe care l-a achiziționat în octombrie 2021.

Compania are sediul în Berlin și are peste 16.000 de angajați în întreaga lume.

Trusturile media din întreaga Uniune Europeană au început să se reorganizeze încă din 2012, când la un summit organizat la Viena, la care au participat reprezentanți ai principalelor redacții din toate statele membre, s-a vorbit pentru prima dată despre eliminarea treptată a ziarelor fizice pe hârtie cu conținuturi online complexe.

Pe lângă reorganizarea redacțiilor în sensul redistribuirii unor redactori/reporteri care să răspundă în timp real întrebărilor cititorilor, cele mai mari grupuri de presă s-au axat și pe conținut video și live-uri cu personalitățile momentului direct pe site-urile publicațiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bild
welt
politico
axel springer