Disney va crea seriale TV pentru Snapchat

Disney va crea seriale TV pentru Snapchat
scris 22 dec 2016

Divizia de televiziune de la The Walt Disney Company va crea seriale TV pentru platforma online Snapchat, au anunțat miercuri reprezentanții grupului Disney, informează Reuters.

Acesta este cel mai recent acord dintr-o serie mai largă de contracte pe care Snapchat le-a încheiat în ultimul an cu mai multe companii majore din industria de divertisment americană, scrie News.ro.

Termenii financiari ai contractului nu au fost dezvăluiți.

Compania Snapchat, care se pregătește să fie listată la bursă în 2017, a semnat o varietate de contracte de publicitate și creare de conținuturi în acest an cu grupuri media importante - Viacom, NBC Universal (deținut de Comcast) și Turner Broadcasting System (deținut de grupul Turner).

Companiile media, precum Disney, încheie parteneriate cu Snapchat încercând să îi atragă astfel pe utilizatorii tineri ai acestei rețele de socializare, care renunță într-un număr tot mai mare la serviciile de televiziune. Disney și Snapchat au colaborat deja în trecut la o ediție specială pentru ”Live Stories”, un produs Snapchat bazat pe fotografii și înregistrări video expediate de utilizatorii rețelei și care sunt asociate unui eveniment specific, cu ocazia premiilor Oscar difuzate de ABC în luna februarie.

Revista Vanity Fair a doborât recordul de abonamente solicitate în 24 de ore, după criticile aduse de Donald Trump CITEȘTE ȘI Revista Vanity Fair a doborât recordul de abonamente solicitate în 24 de ore, după criticile aduse de Donald Trump

Spre deosebire de contractele încheiate de Snapchat cu celelalte companii media, în care reponsabilitățile aferente vânzărilor de publicitate sunt împărțite între cele două grupuri, de această dată Disney va controla și va vinde publicitate pentru show-urile pe care le va produce pentru Snapchat.

Acordul încheiat de Snapchat cu ABC Television Group, deținut de Disney, o companie care deține rețeaua de televiziune ABCB și postul prin cablu Freeform, va genera primele sale efecte în luna ianuarie, cu un serial asociat popularei francize ”The Bachelor”, creată de ABC. Noul produs, intitulat ”Watch Party: The Bachelor”, va debuta pe 3 ianuarie, la o zi după ce show-ul de pe ABC va difuza primul episod din cel de-al 21-lea sezon al său.

Alte show-uri viitoare ce au la bază producții Disney și ABC vor fi difuzate ulterior pe Snapchat.

Aplicația multimedia Snapchat, care are peste 100 de milioane de utilizatori, este cunoscută pentru faptul că șterge automat conținutul publicat, după 24 de ore.

viewscnt
Afla mai multe despre
the walt disney company
snapchat