Donald Trump a fost îndepărtat din consiliul de administrație al Trump Media & Technology Group

Donald Trump a fost îndepărtat din consiliul de administrație al Trump Media & Technology Group
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2022

Fostul președinte Donald Trump a părăsit consiliul companiei sale de socializare Trump Media & Technology Group (TMTG) cu doar câteva săptămâni înainte ca aceasta să primească citații de la Comisia pentru bursă și valori mobiliare (SEC) și de la un mare juriu federal din Manhattan, potrivit unor documente citate de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trump, care a fost președinte al Trump Media and Technology Group, a fost unul dintre cei șase membri ai consiliului de administrație revocați, potrivit unui dosar din 8 iunie de = la Divizia de corporații a Departamentului de Stat din Florida, scrie News.ro

 Piața totală de media va ajunge la 640 de milioane de euro în acest an, în creștere de 6% față de 2021 CITEȘTE ȘI Piața totală de media va ajunge la 640 de milioane de euro în acest an, în creștere de 6% față de 2021

Fiul său, Donald Trump Jr., a părăsit, de asemenea, consiliul, împreună cu Wes Moss, Kashyap Patel, Andrew Northwall și Scott Glabe.

Truth Social, aplicația de socializare a companiei creată ca o alternativă la Twitter, a postat joi o declarație în care neagă că Trump a părăsit consiliul de administrație.

Un purtător de cuvânt al companiei nu a răspuns imediat pentru a clarifica dosarul de la agenția de stat din Florida.

Plecările au fost raportate pentru prima dată de Sarasota Herald-Tribune.

SEC a transmis Trump Media and Technology o citație pe 27 iunie. Â

Trei zile mai târziu, un mare juriu federal din Manhattan a emis o citație către firmă. Citațiile de la marele juriu indică de obicei o anchetă penală în curs.

Compania a declarat săptămâna trecută că niciuna dintre citații nu a fost îndreptată către Trump.

Citațiile par să fie legate de o fuziune propusă între Trump Media and Technology și Digital World Acquisition Corp.

DWAC a dezvăluit vineri legătura cu o anchetă penală. Cu o săptămână înainte, DWAC a declarat că investigațiile guvernamentale ar putea întârzia sau chiar împiedica fuziunea sa cu noua companie a lui Trump.

Departamentul de Justiție și SEC, care reglementează piața de valori, investighează acordul dintre DWAC și Trump Media.

Prin fuziunea cu DWAC, care este o companie de achiziții cu scop special, sau SPAC, firma lui Trump ar putea avea acces la miliarde de dolari pe piețele de acțiuni.

Criticile timpurii ale acordului au venit din partea senatorului Elizabeth Warren, în noiembrie. Ea i-a scris președintelui SEC, Gary Gensler, spunându-i că DWAC ”s-ar putea să fi comis încălcări ale reglementărilor valorilor mobiliare, prin discuții private și nedezvăluite despre fuziune încă din mai 2021, omițând în același timp aceste informații în declrațiile depuse la SEC și în alte declarații publice”.

Acțiunile DWAC au scăzut cu peste 50% în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
trump media & technology group