Fabrice Fries este noul președinte-director general al AFP

Fabrice Fries este noul președinte-director general al AFP
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2018

Fabrice Fries, magistrat la Curtea de Conturi și fost director al agenției Publicis Consultants, a fost ales joi președinte-director general al Agenției France-Press și îi va urma în funcție lui Emmanuel Hoog, care și-a anunțat miercuri retragerea, spre surprinderea generală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alegerea sa a fost confirmată de consiliul de administrație printr-un comunicat transmis joi după-amiază, scrie News.ro.

Fries (58 de ani), care a fost singurul candidat pentru a prelua conducerea agenției după retragerea lui Emmanuel Hoog (care a ocupat postul din 2010), a obținut în cel de-al treilea tur de scrutin majoritatea, adică 13 din 18 membrii ai consiliului de administrație au votat "pentru". El va prelua funcție de luni.

Magyar Nemzet, unul dintre cele două ziare de opoziție din Ungaria, își încetează apariția, după 80 de ani de la înființare CITEȘTE ȘI Magyar Nemzet, unul dintre cele două ziare de opoziție din Ungaria, își încetează apariția, după 80 de ani de la înființare

Într-un comunciat, ministrul Culturii Françoise Nyssen l-a felicitat pe Fabrice Fries pentru alegerea sa, considerând că proiectul său "va fi o nouă etapă pentru a face față provocării dezvoltării digitale internaționale" a AFP.

Fabrice Fries a fost președinte ale agenției Publicis Consultants până în 2016. Fost reprezentant în grupurile media Vivendi și Havas și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în sectorul privat.

În 2006, și-a început activitatea la Publicis ca secretar general și a ajuns președinte al agenției de relații publice Publicis Consultants în 2009. După plecarea sa din grup, s-a reîntors la Curtea de Conturi în ianuarie 2017.

Emmanuel Hoog, 55 de ani, fost președinte al Institutului național al audiovizualului (Ina) din 2001 până în 2010, a fost ales în fruntea AFP prima dată pe 15 aprilie 2010, după Pierre Louette, și reales în 2013.

Potrivit AFP, prioritatea noului președinte este de a dezvolta secțiunea video a agenției de presă, așa încât imaginea (foto și video) să constituie 50% din activitatea agenției în 2022 față de 39% cât este în prezent.

AFP este prezentă în 151 de țări și are 2.400 de colaboratori de 80 de naționalități diferite, care produc mai mult de 5.000 de articole pe zi, 3.000 de fotografii și 250 de filme. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fabrice fries
afp